Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Μερική ή ολική διάθεση εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ

31/07/2010

Μερική ή ολική διάθεση εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ για την κάλυψη του υποχρεωτικού ωραρίου τους


Στο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» (Άρθρο 26 «Λοιπές διατάξεις» &10 ) προβλέπεται ότι “Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από σχετική αίτηση των δημόσιων Ι.Ε.Κ., είναι δυνατή η ολική ή μερική διάθεση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Ι.Ε.Κ. αυτά, για την κάλυψη του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου τους. Η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των δημόσιων Ι.Ε.Κ. γίνεται κατά προτεραιότητα από τους εκπαιδευτικούς που διατίθενται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο και, εφόσον αυτοί δεν επαρκούν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις”.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Μετακινήσει του πλεονάζοντα εκπαιδευτικού;

Το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να μετακινήσει τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς και εκτός ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ και εκτός ορίων Περιφερειακής Διεύθυνσης


ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ



Ο εκπαιδευτικός γίνεται «λάστιχο»: Το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να μετακινήσει τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς και εκτός ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ και εκτός ορίων Περιφερειακής Διεύθυνσης


Του Χρήστου Κάτσικα

Σε μεγάλες ανατροπές της ζωής των εκπαιδευτικών μπορεί να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας και οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.3848/2010) που αφορά ανάμεσα σε άλλα (στο Άρθρο 31) θέματα αποσπάσεων και μετατάξεων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα με βάση το άρθρο 31 του Ν. 3848/2010 «Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πλεονάζει στη σχολική μονάδα όπου ανήκει οργανικά, αποσπάται: α) σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης της αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε., με απόφαση του οικείου διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου ή β) σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αρμοδιότητας άλλου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου ανώτερου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου ή γ) σε περιοχή μετάθεσης άλλης περιφερειακής διεύθυνσης, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου κεντρικού υπηρεσιακού συμβουλίου. Η διαδικασία της περίπτωσης α΄ ακολουθείται και για τη διάθεση των εκπαιδευτικών που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο διδασκαλίας»

Αν πάρουμε υπόψη ότι το Υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει προσλαμβάνοντας 70% λιγότερους αναπληρωτές και 50% λιγότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την περσινή χρονιά, να καλύψει όπως όπως τα κενά που θα δημιουργηθούν, τότε πρέπει να περιμένουμε φέτος μετακινήσεις εκπαιδευτικού προσωπικού τέτοιες που δεν έχουμε δει παλιότερα.

Ας δούμε λοιπόν τι προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο:



Άρθρο 31
Θέματα αποσπάσεων και μετατάξεων
1. Απόφαση απόσπασης δεν εκτελείται πριν καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας από την οποία αποσπάται ο εκπαιδευτικός.

2. Σε κάθε περίπτωση απόσπασης ως μονάδες μετάθεσης υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για τη σχολική μονάδα στην οποία αποσπάται ο εκπαιδευτικός. Προκειμένου για απόσπαση σε άλλη υπηρεσία, φορέα ή νομικό πρόσωπο υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για την πλησιέστερη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση ως μονάδες μετάθεσης των εκπαιδευτικών, που αποσπώνται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για την πλησιέστερη σχολική μονάδα και επιπλέον δύο μονάδες μετάθεσης για κάθε έτος.

3. Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πλεονάζει στη σχολική μονάδα όπου ανήκει οργανικά, αποσπάται: α) σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης της αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε., με απόφαση του οικείου διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου ή β) σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αρμοδιότητας άλλουΠ.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου ανώτερου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου ή γ) σε περιοχή μετάθεσης άλλης περιφερειακής διεύθυνσης, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου κεντρικού υπηρεσιακού συμβουλίου. Η διαδικασία της περίπτωσης α΄ ακολουθείται και για τη διάθεση των εκπαιδευτικών που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο διδασκαλίας. Στις αποσπάσεις της παραγράφου αυτής, ως μονάδες μετάθεσης υπολογίζονται οι μονάδες της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού, εφόσον δεν υπολείπονται.

4. Όλες οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην κεντρική υπηρεσία και στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και σε νομικά πρόσωπα που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό, λήγουν την 31.8.2010.

5. Στο άρθρο 5 του ν. 1824/1988 (ΦΕΚ 296 Α΄) προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής: «8. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε κενές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διατηρούν το μισθολογικό τους καθεστώς.»

6. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται: α) το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 8 του άρθρου 11 του ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α΄), β) η παράγραφος 2 του άρθρου 9 του ν. 2986/2002 και γ) η παράγραφος 4 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002.






Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

17.000 την ημέρα για τηλέφωνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

1.024.000 ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ!


Τελικά απ' ότι φαίνεται στο Υπουργείο τα τηλέφωνα κυριολεκτικά έχουν πάρει... φωτιά . Μετά τις αναφορές για τα ροζ και ακριβά τηλέφωνα που στοίχισαν 20 εκατομμύρια Ευρώ το ΄΄σπορ΄΄ από ότι φαίνεται δεν έχει τελειωμό και αποδεικνύεται περίτρανα ότι...

...μόνο για δύο μήνες ο Έλληνας φορολογούμενος(Δεκέμβριος2009-Ιανουάριος2010) πλήρωσε 1 εκατομμύριο και 24 χιλιάδες Ευρώ για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις . Καλό θα ήταν με τις πρόσφατες καταγγελίες , που καλώς έγιναν απο..... την πολιτική ηγεσία να αναδειχθούν και αυτοί οι λογαριασμοί αλλά και κάποιοι άλλοι που πληρώθηκαν απο το Υπουργείο για ΄΄καφέδες΄΄.Γιατί δεν είναι και λίγα εν μέσω κρίσης 17.000 Ευρώ την ημέρα για τηλέφωνα και ούτε μας απασχολεί εαν ξεπέρασε τον προυπολογισμό ή δεν τον ξεπέρασε .Ούτε η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία δεν κάνει τέτοιους λογαρισμούς ή στην καλύτερη εαν τους κάνει ο Διευθύνων θα πρέπει να παρουσιάσει τζίρους εκατομμυρίων η αλλιώς ΄΄πάει΄΄ σπίτι του .

Εαν υποθέσουμε λοιπόν οτι ένας ανειδίκευτος εργαζόμενος στοιχίζει 1000 ευρώ τον μήνα (που δεν στοιχίζει) με αυτά τα χρήματα 510 εργαζόμενοι τον μήνα θα είχαν δουλειά δηλαδή και για τους δύο μήνες 1.020 οικογένειες θα είχαν ψωμί να φάνε . Αυτή η οικονομία μπορεί να είναι μακριά απο την λογική των ΄΄μεγάλων δυνάμεων ΄΄ που μας επιτηρούν αλλά είναι η λογική της απλής αριθμητικής.

Μήπως ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας να αφήσουν κανέναν λογαριασμό απλήρωτο μήπως και κάποιος ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα . Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά σε ολόκληρο το δημόσιο την ώρα μάλιστα που ακόμη και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν τα ΄΄φθηνά΄΄ πακέτα, τις φραγές αλλά και τις δυνατότητες που δίνει το διαδίκτυο . Άλλωστε ο Πρωθυπουργός με ένα laptop γυρίζει και καλά κάνει .

http://www.agroschannel.com/

Αμετανόητος ψεύτης!!! Και επι βήματος Βουλής! Τον αποκαλύπτει ο Σαμαράς τα διατεταγμένα ΜΜΕ σιωπούν!! και ο ψεύτης κυβερνά!

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…

Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών

Παράρτημα Καλαμάτας

Η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου πήγε την Παρασκευή 2 Ιούλη στην Καλαμάτα για να λάβει μέρος στη σύνοδο πρόεδρων ΤΕΙ. Το αν τελικά θα ερχόταν αποτελούσε ένα μυστήριο, αφού είχαν ενημερώσει ότι υπήρχε ενδεχόμενο να υπάρξει υπουργικό συμβούλιο.


Τελικά με δεδομένο ότι θα ερχόταν συγκεντρωθήκαν εκπαιδευτικοί για να διαμαρτυρηθούν και έτσι να υποδεχτούν την υπουργό παιδείας έξω από το ξενοδοχείο που γινόταν η σύνοδος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο χώρο για να εμποδίσουν επεισόδια

Και ενώ καθηγητές, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, οπερατέρ, αστυνομικοί, περίμεναν για ώρες μέσα στον ήλιο…

Μάθαμε ότι η υπουργός μαζί με τον υφυπουργό έφτασε και μπήκε από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου.

Την ίδια στιγμή, έξω από την κεντρική είσοδο, ομάδα εκπαιδευτικών, κυρίως αδιόριστων, φώναζε το σύνθημα: «Υπουργός που κρύβεται δεν είναι της Παιδείας, είναι των ΜΑΤ και της εργοδοσίας».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…

Για άλλη μια φορά η εντολοδόχος Υπουργός «παιδείας», κα. Άννα Διαμαντιπούλου, απέφυγε να έρθει σε επαφή με τον αγωνιζόμενο κόσμο της εκπαίδευσης. Σε προγραμματισμένη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ που έγινε στον ιδιωτικό χώρο του ξενοδοχείου «Ακτή Ταΰγετος resort» (γιατί δε διάλεξαν άραγε το χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας και προτίμησαν να χρεώσουν τον Ελληνικό λαό για τις συνόδους-φιέστες τους και για τους φρουρούς τους;) η υπουργός προτίμησε την πλαϊνή πόρτα και φοβήθηκε ακόμη και να αντικρίσει εκπαιδευτικούς μεταξύ των οποίων και ωρομισθίους των 300€ που έχουν να πληρωθούν ένα χρόνο. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο έωλη, απονομιμοποιημένη και καταδικασμένη είναι αυτή η «κυρίαρχη» πολιτική για την παιδεία και την κοινωνία. Πριν από μόλις λίγους μήνες το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν προεκλογικά την αναβάθμιση της παιδείας, αφού «λεφτά υπήρχαν». Σήμερα η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλά ακόμα για αναβάθμιση την ώρα που οδηγεί το σχολείο στην υποβάθμιση, η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Η κα. Διαμαντοπούλου με αυταρχικές εγκυκλίους και νόμους που δεν έχουν καμιά συναίνεση από τον κόσμο της εκπαίδευσης φέρνει το «νέο σχολείο» της αδιοριστίας, του αυταρχισμού, των 30 μαθητών ανά τμήμα που θα εκπαιδεύσει το αυριανό υπηρετικό προσωπικό της εξουσίας. Εκεί οδηγούν τα νέα αναλυτικά προγράμματα, η εργασιακή ανασφάλεια, η ανεργία στην οποία μας καταδικάζει ο νέος αντιεκπαιδευτικός πολυνόμος. Εκεί οδηγεί ο διαφαινόμενος εργασιακός μεσαίωνας των νέων κυβερνητικών μέτρων. Η κυβέρνηση θέλει τους εκπαιδευτικούς αναξιοπρεπείς, με γελοίες, τριτοκοσμικές αμοιβές με ελαστικές σχέσεις εργασίας, έκθετους στη βουλιμία του κεφαλαίου και της «αγοράς» εργασίας, όμηρους σε μια διαδικασία μόνιμου ανταγωνισμού και ανασφάλειας μέσα από διαρκή φίλτρα απόρριψης.

Η αναγκαία αντίσταση δεν είναι καθήκον μόνο των αδιόριστων εκπαιδευτικών, που η ηγεσία του Υπουργείου αποκαλεί χωρίς ντροπή «συντεχνία», αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό, γονέα, μαθητή, φοιτητή και κάθε σκεπτόμενο πολίτη να συνειδητοποιήσει τη βαρβαρότητα των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, να στηρίξει ενεργά τους αγώνες του επόμενου διαστήματος.
· Να αποσυρθεί ο πολυνόμος έκτρωμα.

· Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο σχολείο.

· Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών

· Όχι στους 30 μαθητές ανά τάξη – ολιγομελή τμήματα.

· Αύξηση των δαπανών για την παιδεία

· Ενιαία, δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία – όχι προσαρμοσμένη στην αγορά της κάθε περιοχής
ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΕ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 8.7.2010

ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η κυβέρνηση των εντολοδόχων της Τρόικα, της αναξιοπρεπούς για τη χώρα υποτέλειας στο Δ.Ν.Τ. και της μεγάλης κρίσης εξαιτίας της χρεοκοπίας της πολιτικής της, έχασε όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις πλην του ΣΕΒ. Ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής αντίληψης διαλύεται.

Κανένα πλέον επιχείρημα όσο και αν είναι λογικό δεν είναι δυνατόν να προβληθεί για να σταματήσει την οργή και το αίσθημα αδικίας, όχι μόνο αυτών που βγαίνουν στο δρόμο και είναι πρωτόγνωρα πολλοί, αλλά και της λεγόμενης «σιωπηλής πλειοψηφίας».

Ο κόσμος έχει γίνει ένα καζάνι που βράζει και που είναι στα όρια να εκραγεί. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση και αναλογικά τα υπόλοιπα κόμματα, έχουν χάσει και τη λεγόμενη νομοταγή τάξη, η οποία πειθαρχούσε στα πλαίσια εφαρμογής των νόμων, ακόμα και όταν διαφωνούσε.

Και αυτό γιατί η αλλοπρόσαλλη πολιτική με την ακραία άδικη, μονόπλευρη και αιματηρή πολιτική της κυβέρνησης, εισήγαγε μέτρα που κυρίως έπληξε τη βάση της κοινωνίας, που περιλαμβάνει ολόκληρο το λαό της εργασίας, τους συνταξιούχους γενικώς, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ακόμα και τους άνεργους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Κατάφεραν να κάνουν εχθρούς τους όλους αυτούς που ήταν πάντα οι σύμμαχοι κάθε έντιμης κυβέρνησης, κάθε έντιμου πολιτικού.

Αυτό γιατί οι κυβερνώντες τη χώρα, κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, έδειξαν πολιτική μικρότητα, αδιαφόρησαν για τις τραγικές συνέπειες στο λαό μας, είναι τόσο μικροί και ανίκανοι που δεν αντελήφθησαν το μέγεθος των συνεπειών αυτών των μέτρων που στην κυριολεξία κατεδαφίζουν την ελληνική κοινωνία η οποία στήθηκε και αναπτύχθηκε με αιματηρές θυσίες και αγώνες.

Με την πρωτόγνωρη και υποτιμητική για τη χώρα υποτέλεια, η κυβέρνηση υπέκυψε στις σκληρές, απάνθρωπες, εξοντωτικές απαιτήσεις της Τρόικα, των κηδεμόνων και για τη διαμόρφωση του ασφαλιστικού που καταλήγει στην κατάργηση ουσιαστικά των συντάξεων και την αντικατάστασή τους με επιδόματα πείνας, φτώχειας και εξαθλίωσης.

Τα επιδόματα δε αυτά θα δίνονται σε όσους τα καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τις, σχεδόν άπιαστες για την μεγάλη πλειοψηφία του εργαζόμενου κόσμου, προϋποθέσεις τις οποίες έτσι γουστάρει και επιβάλλει η Τρόικα των «Σωτήρων» του ασφαλιστικού μας συστήματος, των ιερών εξεταστών που στο όνομα της διάσωσης της κοινωνικής ασφάλειας απαιτούν ανθρωποθυσίες από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Βεβαίως όσοι δεν θα τα καταφέρουν και να είστε σίγουροι ότι θα είναι πάρα πολλοί, ίσως οι περισσότεροι, θα είναι καταδικασμένοι να εργάζονται, εάν μπορούν και αν βρίσκουν εργασία, σε όλη τους την ζωή.

Είναι πάντως προκλητικά περίεργο το πώς υποκύπτει σε τέτοιες απαιτήσεις της Τρόικα η κυβέρνηση, η οποία καθαρά και στην πράξη βλέπει τη απόρριψη όλων αυτών από την κοινωνία, βλέπει τις πρωτόγνωρες ανθρωποθυσίες, βλέπει την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, βλέπει ακόμα ότι γίνονται φοβεροί αγώνες από τους πολίτες που θέλουν να περισώσουν τα δικαιώματα τους και φαίνεται ότι το αίμα που ήδη χάθηκε και μπορεί να εμφανιστεί και πάλι ακόμα περισσότερο, δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται και συνεχίζει ακόμα παρακάτω, ακόμα παραπάνω, ακόμα χειρότερα, ακόμα αφαίρεση δικαιωμάτων ζωής.

Η Τρόικα θέλει μείωση των συντάξεων ακόμα και πάνω από το 50% (χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ότι οι ήδη υπάρχουσες συντάξεις σχεδόν στο 75% είναι συντάξεις πείνας ή ανεκτής διαβίωσης), με αλλαγή του ποσοστού αναπλήρωσης για κάθε χρόνο από το 2% στο 1,2%. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 40 χρόνια εισφορών η κατώτατη σύνταξη θα φθάνει περίπου στο 40% του συντάξιμου μισθού από το 70% που είναι σήμερα (ακόμα στο δημόσιο είναι στο 77%).

Επίσης η αύξηση του ορίου ηλικίας στο 65ο έτος ( στην Ε.Ε. ο μ.ο. είναι 61,3) με 40 χρόνια υπηρεσίες (ασφάλισης) και τη μεγάλη μείωση κατά 6%, για κάθε χρόνο, για όσους θελήσουν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 65 τους χρόνια, προκαλεί τεράστια ισοπέδωση στις συντάξεις.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της Ελλάδος δεν κατανοεί ότι η οικονομία δεν σώνεται με ανθρωποθυσίες, ούτε με άγριες περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων, οι οποίες εξάλλου δεν ευνοούν ούτε τις αγορές, ούτε την ανάπτυξη, απεναντίας βαθαίνουν ακόμη περισσότερο την κρίση.

Το Δ.Ν.Τ. που σήμερα κάνει κουμάντο, παρά την άθλια τεχνολογία του, οδηγεί το σύστημα σε πλήρη κατάρρευση και τους πολίτες, στο σύνολό τους σχεδόν, στους δρόμους με απρόβλεπτες κοινωνικές εκρήξεις και ο ελληνικός λαός ψάχνει να βρει σε ποιόν έδωσε την εντολή να κυβερνήσει τη χώρα !!!


ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ



ΩΡΑ 10 πμ

Οι Προτάσεις της Ν.Δ. για την Οικονομία

Παρακολουθήστε ζωντανά στο www.nd.gr:


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει, σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010, το γενικό πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την οικονομία.

Οι προτάσεις αυτές συγκροτούν τη Στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για την Έξοδο από την Κρίση και την ταχύτερη αποδέσμευση της χώρας από τους όρους του Μνημονίου της Τριμερούς Επιτήρησης.

Η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει στο Ζάππειο στις 11 το πρωί.