Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Λειτουργία των ΚΠΕ για το σχολικό έτος 2010/11

Μειώνουν κατά 50% τα χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές

Μειώνουν κατά 50% τα χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλλιθέας, του Βασίλη Καραμπάτσα, εκπροσώπου στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλλιθέας



Μειώνουν κατά 50% τα χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλλιθέας, του Βασίλη Καραμπάτσα, εκπροσώπου στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλλιθέας

Σαν εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλλιθέας και με τη λήξη του οικονομικού έτους 2010, σας ενημερώνω για το ετήσιο συνολικό ποσό ,που διανεμήθηκε για τις 40 (σαράντα) και πλέον Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλλιθέας, ανέρχεται στις 500.000 (πεντακόσιες χιλιάδες) ευρώ . Ποσό λιγότερο από το μισό προηγουμένων χρόνων (ο μέσος όρος τα προηγούμενα χρόνια ήταν 1.000.000 ευρώ).

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτή η μείωση αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σε κάθε ένα από τα 40 σχολεία διανεμήθηκαν κατά μέσο όρο 12500 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες ενός έτους (για να πληρώσει για καύσιμα, πληρωμές καθαριστριών, φθορές, συντήρηση, αναλώσιμα εκ του εμπορίου κ.τ.λ.). Οι συνέπειες αυτής της βάρβαρης μείωσης θα φανούν πολύ γρήγορα στα σχολεία μας.

Την ίδια ώρα με Έγγραφό του (19/11/2010) ο Περιφερειακός Διευθυντής Ι. Κουμέντος ανακοινώνει ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών το 2011 και ζητάει ουσιαστικά από τους διευθυντές των σχολείων να «κρατήσουν στην μπάντα» κάποια χρήματα από αυτά που δόθηκαν για το 2010!

Αγαπητοί συνάδελφοι

Είναι φανερό ότι το περίφημο σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» με το οποίο το Υπουργείο Παιδείας αρχίζει και τελειώνει κάθε ανακοίνωσή του δεν σημαίνει παρά περικοπές στις δαπάνες και σταδιακή μετακύληση του κόστους λειτουργίας των σχολείων κατευθείαν στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατεύθυνση που δίνει πισώπλατο χτύπημα στη δημόσια σχολική εκπαίδευση και προετοιμάζει το έδαφος για συγχωνεύσεις σχολείων και στην περιοχή μας. Χρειάζεται να ενημερώσουμε τους γονείς των μαθητών μας για τις εξελίξεις αυτές και όλοι μαζί να πάρουμε μέτρα, έγκαιρα, για να τις φρενάρουμε. Έγκαιρα γιατί αύριο θα είναι αργά.

Βασίλης Καραμπάτσας, Μαθηματικός, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Καλλιθέας -Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Καλλιθέας

Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η κατηγορία του 10% αλλάζει το τοπίο

Τoυ Χρήστου Κάτσικα xkatsikas@xkatsikas.gr


Νέα δεδομένα θα βρουν στον δρόμο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011 οι περίπου 100.000 φετινοί υποψήφιοι, ενώ αναμένεται από το υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση της ημερομηνίας για την υποβολή της αίτησης- δήλωσης για το 6ο μάθημα. Οι αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο, στους όρους επιλογής του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, στην κατηγορία του 10% μαζί με τις περσινές ρυθμίσεις στον τρόπο εξέτασης των ειδικών μαθημάτων (ξένες γλώσσες), στις μετεγγραφές και στον τρόπο εισαγωγής υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις συνθέτουν ένα νέο τοπίο που πρέπει να ληφθεί υπόψη από τις δεκάδες χιλιάδες των φετινών υποψηφίων


Οι έξι βασικές αλλαγές
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι ρυθμίσεις που ισχύουν από πέρυσι


Από πέρυσι η εξέταση κάθε ειδικού μαθήματος ξένης γλώσσας έχει γίνει ως εξής: όσον αφορά την κατανόηση του γραπτού λόγου, δίνεται στους υποψηφίους αυθεντικό κείμενο έκτασης περίπου 330-370 λέξεων. Δίνονται 8-10 ερωτήσεις επί του κειμένου. Η κατανόηση γραπτού λόγου βαθμολογείται με τριάντα (30) μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα, οι οποίες κατανέμονται στην κάθε ερώτηση με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων. Οσον αφορά τη γλωσσική επίγνωση, δίνονται τρεις (3) δραστηριότητες/ασκήσεις με στόχο τον έλεγχο της ικανότητας του υποψηφίου να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με τρόπο ορθό και κατάλληλο για την κάθε περίσταση. Οι δραστηριότητες/ασκήσεις με τις οποίες ελέγχεται η γλωσσική επίγνωση δεν έλκονται υποχρεωτικά από το κείμενο της εξέτασης. Η γλωσσική επίγνωση βαθμολογείται με τριάντα (30) μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα, οι οποίες κατανέμονται ισότιμα σε κάθε ερώτηση, δηλαδή δύο (2) μονάδες σε κάθε ερώτηση. Οσον αφορά την παραγωγή γραπτού λόγου, δίνεται στους υποψηφίους ένα θέμα και τους ζητείται να συντάξουν, στην ξένη γλώσσα, κείμενο έκτασης περίπου 180-200 λέξεων. Το θέμα της παραγωγής γραπτού λόγου δεν πρέπει να έχει συνάφεια με το περιεχόμενο του κειμένου το οποίο δίνεται για την κατανόηση του γραπτού λόγου. Η παραγωγή γραπτού λόγου βαθμολογείται με σαράντα (40) μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα.

Παράλληλα, έχει αυξηθεί το ποσοστό εισακτέων από 3% σε 5% και έχουν επεκταθεί και σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις παθήσεων (σοβαρές καρδιακές παθήσεις, γλυκογονιάσεις, νόσος του Crohn κ.λπ.) οι ευεργετικές διατάξεις που ίσχυαν για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας εισάγονται χωρίς εξετάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, πλην του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ Αθήνας και των Τμημάτων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων εφόσον είναι κάτοχοι τίτλου απόλυσης από λύκειο ή αντίστοιχο σχολείο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, τα Ιδρύματα πρέπει πριν από την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους να αποφασίζουν με αιτιολογημένη απόφαση του Τμήματος και την έγκριση της Συγκλήτου τις τυχόν περιπτώσεις παθήσεων που κάποιο Τμήμα, λόγω της φύσης της συγκεκριμένης επιστήμης, δεν μπορεί να εκπαιδεύσει φοιτητές κάποιας συγκεκριμένης πάθησης.

Τα νέα δεδομένα


Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, η ένταξη των παρακάτω τμημάτων σε επιστημονικά πεδία μεταβάλλεται ως ακολούθως:

α) Το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διαγραφεί από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο και θα παραμείνει μόνο στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο

β) Τα παρακάτω Τμήματα ΤΕΙ θα παραμείνουν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, θα διαγραφούν από το 4ο και θα ενταχθούν και στο 3ο πεδίο:
Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τη Φλώρινα)
Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά γενικής παιδείας

Οποιος δηλώσει ότι θα εξεταστεί, με κοινά σε εθνικό επίπεδο θέματα, στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας οφείλει να δηλώσει υποχρεωτικά ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής. Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να δηλώσει το 5ο Επιστημονικό Πεδίο, αν δεν έχει εξεταστεί ή δεν έχει δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του πεδίου αυτού.

Το νέο καθεστώς για τους υποψηφίους του 10%

Από πέρυσι για πρώτη φορά οι κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, διατηρούν αυτό το δικαίωμα για 2 μόνο χρόνια μετά την τελευταία εξέτασή τους. Ετσι, για φέτος έχουν δικαίωμα να καταθέσουν Μηχανογραφικό Δελτίο για το 10% των θέσεων εισακτέων όσοι έχουν αποκτήσει Βεβαίωση Πρόσβασης το 2010 και το 2009. Αυτή η αλλαγή πέρυσι έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες υποψηφίους να πετύχουν την είσοδό τους σε σχολές με πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από αυτή που απαιτούσαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις- κατηγορία 90%. Το ίδιο είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011, στοιχείο που οφείλουν να λάβουν υπόψη τους οι απόφοιτοι που σκέφτονται να επαναλάβουν την προσπάθεια για την είσοδό τους σε κάποια σχολή ή αυτοί που έχουν ήδη μπει σε κάποια σχολή, αλλά επιθυμούν κάποια άλλη.

Νέο τοπίο και στις μετεγγραφές


Από πέρυσι αυξήθηκε κατά 10.000 ευρώ το όριο του οικογενειακού εισοδήματος για τους φοιτητές και σπουδαστές που δικαιούνται μετεγγραφή. Παράλληλα, έγιναν ορισμένες ρυθμίσεις που αφορούσαν τις μετεγγραφές των φοιτητών οικογενειών που συντηρούσαν περισσότερα από ένα παιδί σε διαφορετικές πόλεις. Η ρύθμιση αυτή, που αφορούσε μετακινήσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ εκτός ΑθήναςΘεσσαλονίκης, είναι πιθανόν να εφαρμοστεί και φέτος, εκτός εάν το υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κάνει νέες αλλαγές και στην υπάρχουσα νομοθεσία για τις μετεγγραφές.

Εισαγωγή Αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ

Μαρούσι, 26 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εισαγωγή Αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Από το Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Ι. Πανάρετου ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση, από τις Ομοσπονδίες, των στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που αφορούν στη συμμετοχή αθλητών στο σύνολο των ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, τα οποία είχαν ζητηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ύστερα από τη διαπίστωση λανθασμένων βεβαιώσεων συμμετοχής αθλητών και κατ’ επέκταση εγγραφής τους στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου των δικαιολογητικών αθλητών υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η παράδοση των στοιχείων αυτών και των βεβαιώσεων, που εκδόθηκαν εκ νέου από τη Γενική Γραμματεία, έγινε χθες αργά το βράδυ στο Υπουργείο Παιδείας.

Από τον έλεγχο επιβεβαιώθηκε ότι οι βεβαιώσεις, που κατά τον έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας είχαν κριθεί πλημμελείς, εν τέλει δεν είχαν χορηγηθεί νομίμως και οι υποψήφιοι δεν ήταν δικαιούχοι εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ως εκ τούτου ανακλήθηκε η εγγραφή αυτών στον Ειδικό Πίνακα Διακρινομένων Αθλητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επίσης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εκδόθηκαν νέες βεβαιώσεις για αριθμό αθλητών για τις οποίες διαπιστώθηκαν ότι υπήρχαν παραλείψεις ή λάθη, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το δικαίωμα εισαγωγής των υποψηφίων.

Η Γενική Γραμματεία, με την ευκαιρία του ενδελεχούς ελέγχου, που ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας διαπιστώνει την αναγκαιότητα επανεξέτασης, άθλημα προς άθλημα, του συνόλου των διατάξεων, που αφορούν σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού. Προς τούτο θα υποβάλει πρόταση για νομοθετική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά την ολοκλήρωση του τελικού ελέγχου, θα ανακοινώσει μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 29/11/2010 τα αποτελέσματα για την εισαγωγή αθλητών με διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στον Ιστότοπο του Υπουργείου στη διεύθυνση www.minedu.gov.gr. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα, πληκτρολογώντας στο σχετικό πεδίο τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Οι υποψήφιοι οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία «χωρίς ποσοτικό περιορισμό» οι οποίοι δεν έχουν κωδικό, θα ενημερωθούν απευθείας από το Υπουργείο ή τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, οι καταστάσεις με τα ονόματα των επιτυχόντων θα αποσταλούν και στις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές των εισαγόμενων θα πραγματοποιηθούν από 03/12/2010 μέχρι και 10/12/2010.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και οι επιτυχόντες εγγράφονται όλοι στο Α’ Εξάμηνο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους σχετική αίτηση στη Γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

Μαζί με την αίτηση εγγραφής οι επιτυχόντες υποβάλλουν:


α) 6 φωτογραφίες σε μικρό μέγεθος και,


β) Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να εγγραφούν στη νέα σχολή εισαγωγής τους.


Διευκρινίζεται ότι τα σχετικά δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει οι επιτυχόντες στο Υπουργείο Παιδείας θα σταλούν υπηρεσιακά στη σχολή επιτυχίας τους.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η Ιστορία της οικονομικής απάτης στην Ελλάδα

Από τον ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
amirasg@gmail.com



Panagiotis Manginas


Ipsen Athens

Οι πηγές είναι στο τέλος του κειμένου.

Ο Παρακάτω πίνακας είναι το γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.


ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΟΙ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.

Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία, όπως πιστεύει ο πολύ αφελής λαός, αλλά στο ότι:

1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα

2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες

3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέου θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.


- ο Σημίτης (Ααρών Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.

Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.) Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.

Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;

Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα, άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δάνειζαν με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουν εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ...

Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενίθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου, που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.

Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους...

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενίθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

Ανακεφαλαίωση:



Ø Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).


Ø Tο 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέου μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.


Ø Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους), οι ανάγκες των μικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.

Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.

Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων

Έχουμε 3 δεδομένα:

Ø Μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ


Ø Υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει, παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών, τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά


Ø Οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.

Ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους


ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:


Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα, που έκανε στην ζωή του, ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης.


Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:

Ø Θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.

Ø Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;

Ø Αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς (στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.

Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν, που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τσαντ Παπανδρέας.


Ø Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, (σκεφτείτε τι απειλές δέχθηκε για να το κάνει αυτό), ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο αφελής λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το μυαλό του μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.

Ø Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι...

Ø Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.

Ø Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...

Ø Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμα για να κάνει την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ.

Ø Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά

Ø Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial Times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του, που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Ø Παράλληλα το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει το ΠΑΣΟΚ- ΝΔ –ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).

Ø Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.

Ø Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.

Ø Αν κατάφερναν να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

ΟΜΠΑΜΑ και Δολάριο


Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β/ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.

Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλής των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; Μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.

http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:------goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51

Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ" και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθέτησαν" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.

http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394

Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου, που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέου μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχός της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...

Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν", ζητώντας επενδυτές, ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεοκοπία της Ελλάδας.

Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: Δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS (σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)

Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)

ΔΝΤ


Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)

Από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος, αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ! Τι ειρωνεία, ήταν όσο και το έλλειμμά μας;;;;;;;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;


ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ, η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ, κτλ κτλ...

Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891


ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ


Ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα, που φυσικά δεν έδωσε.

Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το μυαλό του "ψεύτη, κλέφτη, απατεώνα" νέο Έλληνα Ρωμιού.

Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί, τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς, σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους, νομάρχες, εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει…

Μέχρι τότε θα παίξει "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.

Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο (http://www.youtube.com/watch?v=1rKoxplF3jk & http://www.youtube.com/watch?v=ZliJC8wmrYI,) και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα...

Φοβούνται την άχνα...


Πηγές

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_03/03/2010_392630

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=293087&dt=03/03/2010

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=317999&dt=03/03/2010

http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:------goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10276863

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=25925173

http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891

Από τα ντοκιμαντέρ Money as debt, zeitgeist I & II, Money Masters, Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου,

Και φυσικά τα πάρα πολλά βίντεο στο knossopolis channel (youtube)

Καταργούνται σχολεία, γραφεία Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις

Ριζικές ανατροπές στην «πυραμίδα της εκπαίδευσης» φέρνει νέος νόμος για την απλούστευση της οργανωτικής δομής των σχολείων, που έρχεται τον Ιανουάριο στη Bουλή. Η πρωθυπουργική εντολή για «Καλλικράτη στις δημόσιες υπηρεσίες» οδηγεί στο κλείσιμο των Γραφείων Εκπαίδευσης, στην κατάργηση δεκάδων ολιγοθέσιων σχολείων, στη συγχώνευση Οργανισμών του Υπ. Παιδείας, στη δραστική μείωση των διευθύνσεων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου καθώς και στην πλήρη ανακατανομή του προσωπικού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Eθνους της Κυριακής»:
1. Καταργούνται τα 295 Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής και Τεχνικής Εκπαίδευσης κι ενοποιούνται σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο οι περιφερειακές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε κάθε περιφέρεια.


2. Συγχωνεύονται ή καταργούνται περισσότερα από 300 ολιγοθέσια σχολεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.

3. Κόβονται στις μισές οι γενικές διευθύνσεις του υπ. Παιδείας, κι από τις 40 που λειτουργούν θα μείνουν 20.

4. Συγχωνεύονται ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ) και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Eρευνας (ΚΕΕ) με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών παιδείας βασίζεται στα συμπεράσματα μελέτης του Ιδρύματος Τσάτσου, που παραγγέλθηκε από το ΥΠΕΠΘ. Σε αυτή κρίνεται αναγκαίος και άμεσος ο «Καλλικράτης» στη διοίκηση, στα σχολεία και στο ίδιο το υπουργείο με τους αναρίθμητους Οργανισμούς του. Δεκάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε άλλο πόστο ή και στο σπίτι τους τη χρονιά που έρχεται.

Κλονίζεται συθέμελα ύστερα από 30 χρόνια που υφίσταται ως έχει το οικοδόμημα της διοίκησης των σχολείων, σπρώχνονται στη συνταξιοδότηση δεκάδες διευθυντές των Γραφείων Εκπαίδευσης των οποίων οι θητείες λήγουν οσονούπω, ενώ επιστρέφουν στα σχολεία τους όλοι οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές που ήταν αποσπασμένοι σε αυτά.

Η ηγεσία του υπουργείου φέρεται αποφασισμένη να «συμμαζέψει» τη διοικητική πυραμίδα. Γι' αυτό και προχωρά στην κατάργηση μιας ολόκληρης διοικητικής βαθμίδας, που θα της αποφέρει τεράστια εξοικονόμηση χρήματος από ενοίκια κτιρίων, μισθούς, λειτουργικά έξοδα κ.ά. Ηδη σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, ενημερώθηκαν για την ανάγκη εξορθολογισμού της διοίκησης οι περιφερειακοί διευθυντές από τους οποίους ζητήθηκαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του νέου συστήματος.

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Από τους 40 διευθυντές θα μείνουν οι μισοί

Χάνουν τις θέσεις τους τουλάχιστον 20 διευθυντές του υπουργείου Παιδείας, αφού οι 40 γενικές διευθύνσεις μειώνονται στις μισές. Μελετώνται ήδη εσωτερικές μετακινήσεις και ανακατανομή του προσωπικού, ανάλογα με τις ανάγκες των διευθύνσεων. Το μεγάλο πρόβλημα του υπουργείου Παιδείας, όπως και σχεδόν όλης της δημόσιας διοίκησης, είναι η μη εξειδίκευση των υπαλλήλων, η έλλειψη υπαλλήλων ΠΕ Εκπαίδευσης καθώς και η έλλειψη επιμόρφωσης πάνω στα νέα δεδομένα διοίκησης των γραφείων.

Χαρακτηριστικά μας αναφέρουν ότι από τους 545 διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΠΘ είναι ζήτημα εάν γνωρίζουν τον χειρισμό του Η/Υ οι 45!

Στο υπ. Παιδείας υπηρετούν 442 μόνιμοι υπάλληλοι, 545 διοικητικοί, 707 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων και 100 αορίστου χρόνου (ειδική κατηγορία).

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέφτουν «τίτλοι τέλους» για ολιγοθέσια της περιφέρειας

Η συγχώνευση των σχολείων θα γίνει με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, σύμφωνα με την ηγεσία του υπ. Παιδείας. Η κατασκευή νέων δρόμων, όπως για παράδειγμα, η Εγνατία, ή η Ολυμπία οδός που κατασκευάζεται, δημιουργούν νέα δεδομένα, κι εκεί που κάποιες ορεινές περιοχές ήταν απομονωμένες, τώρα έρχονται πιο κοντά σε μεγάλες πόλεις και κεφαλοχώρια. Οπου λοιπόν η πρόσβαση για τους μαθητές σε σχολεία μεγάλων χωριών καθίσταται καλύτερη, εκεί θα υπάρξει και κατάργηση του μικρού κι απομονωμένου σχολείου.

Περίπου 2.000 είναι τα ολιγοθέσια σχολεία σε όλη τη χώρα, τα περισσότερα των οποίων όμως βρίσκονται διάσπαρτα στο Αιγαίο και στα μικρονήσια. Ακριβώς πριν από 10 χρόνια ήταν 2.963, ενώ στη δεκαετία του ΄60, έφθαναν τα 8.956, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε για τα λειτουργικά προβλήματα των μικρών σχολείων, ο κ Χρήστος Σαΐτης, επικ. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο ίδιος, αναλύοντας τον προβληματισμό περί της κατάργησης αυτών των μικρών σχολείων, αναφέρει:

«Τα ολιγοθέσια και περισσότερο τα μονοθέσια κοστίζουν περισσότερο στο κράτος, αφού τα συνολικά έξοδα λειτουργίας τους (συντήρηση κτιρίων, αναλώσιμα υλικά, μισθοί δασκάλων) κατανέμονται σε λιγότερους μαθητές. Τα ολιγοθέσια μπορούν να χαρακτηρισθούν ως αντιοικονομικοί και αναποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί, αφού το υψηλό κόστος λειτουργίας τους παρέχει χαμηλό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Με αυτή την έννοια, τα «ατροφικά» κυρίως σχολεία με 5-12 μαθητές, είναι πανάκριβοι δημόσιοι οργανισμοί».

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

bibian@pegasus.gr

Η κυβέρνηση και ο Πινόκιο

Αν οι υπεύθυνοι στο υπουργείο παιδείας και στην κυβέρνηση είχαν τη μύτη του Πινόκιο λέτε να σταματούσαν τα ψέματα; του Χρήστου Κυργιάκη


Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα όλα τα στελέχη της κυβέρνησης έβαλαν σκοπό να μας αποδείξουν ότι στερούμαστε στοιχειώδους νοημοσύνης ή να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είμαστε ανόητοι.

Η κυρία Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» ξαναβρίσκει τη φόρμα της και μας αιφνιδιάζει για μία ακόμη φορά δηλώνοντας ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που δήλωνε η ίδια και η κυβέρνησή της πριν από μερικούς μήνες.

Δημοσιογράφος: Μια τελευταία ερώτηση: οι προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών θα υπαχθούν στην αναλογία 1 προς 5 ή θα εξαιρεθούν;

Άννα Διαμαντοπούλου: Υπάγονται όλοι στο 5 προς 1. Στο χώρο της παιδείας είχαμε και πέρσι πολύ μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι πέρσι έγινε μια τεράστια αναδιάρθρωση στο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορέσουμε με 20.000 κενά να λειτουργήσουν τα σχολεία και να είναι οι δάσκαλοι στις θέσεις τους. Αυτό θα προσπαθήσουμε και του χρόνου. Θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό και θα υπάρξουν προσλήψεις σε αναλογία με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων.

Στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης προβλεπόταν ρητά η εξαίρεση της αναλογίας 1 προς 5 για τις προσλήψεις στους χώρους παιδείας και υγείας για τους οποίους θα ίσχυε η αναλογία 1 προς 1. Ήταν κάτι το οποίο χρησιμοποιούσαν όλοι στην κυβέρνηση για να δείξουν ότι το κοινωνικό της προφίλ παραμένει αλώβητο παρά τα μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την κρίση. Βέβαια, και στις προσλήψεις των μόνιμων εκπαιδευτικών για το 2010 όχι μόνο δεν τηρήθηκε σε καμιά περίπτωση η αναλογία 1 προς 1, αφού προσέλαβαν 2.800 μόνιμους εκπαιδευτικούς για να καλύψουν 20.000 , αλλά ούτε καν η αναλογία 1 προς 5.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα 20.000 κενά το υπουργείο, διά στόματος υπουργού, υφυπουργών και λοιπών υπεύθυνων στελεχών τα αμφισβητούσε σφόδρα ενώ η υφυπουργός, σε συναντήσεις με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, δήλωνε πως η αναλογία 1 προς 1 θα εφαρμοστεί από του χρόνου. Προφανώς ήξερε ότι εκείνη τη στιγμή έλεγε ψέματα. Αν δεν το ήξερε και πίστευε στην ορθότητα των όσων δήλωνε είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι μετατάξεις στο δημόσιο τομέα θα θεωρούνται ως προσλήψεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι , οι προσλήψεις σε μόνιμους εκπαιδευτικούς του χρόνου θα είναι, πρακτικά, μηδενικές.

Με βάση τα όσα ισχυρίζεται η υπουργός παιδείας στη συνέντευξή της, τα κενά του χρόνου στα σχολεία, που θα είναι τουλάχιστον τα ίδια με τα φετινά, θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο όπως και φέτος.

Μόνο που «αντιμετώπιση» για το υπουργείο σημαίνει προσλήψεις αναπληρωτών, όλων των ειδών, και ωρομισθίων, σημαίνει καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, σημαίνει συγχώνευση σχολικών μονάδων, σημαίνει τριαντάρια τμήματα, σημαίνει κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, σημαίνει μετακίνηση και περιπλάνηση εκπαιδευτικών σε δύο και τρία σχολεία της ίδιας ή και διαφορετικής πόλης, σημαίνει τρίχρονη υποχρεωτική παραμονή-τιμωρία για τους νεοδιόριστους χωρίς κανένα λόγο και αιτία.

Όλα αυτά μπορεί να συνιστούν «αντιμετώπιση» για το υπουργείο, την κυβέρνηση και την παρέα της, αλλά για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς συνιστούν πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση για τα δημόσια σχολεία οι οποίες, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα οδηγήσει στο γκρέμισμα του οικοδομήματος της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τη δραστική μείωση των μισθών και επιδομάτων, την εκμηδένιση των δώρων και την κατάργηση, όπως ακούγεται, του επιδόματος εξωδιδακτικής απασχόλησης (288 ευρώ περίπου) των εκπαιδευτικών, τότε μιλάμε για δραματική μισθολογική κατάσταση η οποία θα οδηγήσει μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών, στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας. Μιλάμε για αιτία «πολέμου» με τις πολιτικές που μας οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Με όλα αυτά θεωρούν στο υπουργείο παιδείας και στην κυβέρνηση ότι αντιμετώπισαν για φέτος και θα αντιμετωπίσουν και του χρόνου τα προβλήματα της παιδείας.

Ποια είναι η πραγματικότητα, τη βιώνουμε καθημερινά όλοι όσοι ζούμε στις σχολικές αίθουσες. Μέχρι χθες εξακολουθούσαν να διορίζονται συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί και έπεται συνέχεια. Οι αναπληρωτές παραμένουν ακόμη απλήρωτοι διότι προέχει να πληρωθούν πρώτα οι επενδυτές-δανειστές μας.

Και να σκεφτεί κανείς ότι από το 2004 μέχρι και το 2009 ο τραπεζικός τομέας στη χώρα μας εμφάνισαν κέρδη 13 δις ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο «πολύς» Σερβάζ Ντερούζ, εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» δηλώνει ανυποψίαστος για το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο.

«Δεν συζητήσαμε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Εκτιμάται ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλος και αναποτελεσματικός. Πρέπει να γίνει μικρότερος και πιο αποδοτικός». Τι μας λέει λοιπόν ο «φίλτατος» Σερβάζ; Μπορεί να μην έγιναν συζητήσεις για απολύσεις αλλά απολύσεις πρέπει να γίνουν και …θα γίνουν.

Στην ίδια συνέντευξη γίνεται εμφανής στόχος και το καϋμένο το εφάπαξ, το αποκούμπι των δημοσίων υπαλλήλων που περίμεναν μ’ αυτό να βουλώσουν καμιά «οικονομική» τρύπα είτε δική τους είτε των παιδιών τους.

«Δεν το συζητήσαμε το θέμα (της κατάργησης ή της περικοπής του εφάπαξ) επισήμως στις διαπραγματεύσεις. Σε σχετική κουβέντα μάς είπαν ότι δεν είναι νομικά δυνατόν να καταργηθεί ή να περικοπεί. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι. Προσωπικά βρίσκω λίγο περίεργη τη διαδικασία. Αν μου πουν ότι δεν είναι δυνατόν νομικά, δεν θα το προχωρήσω περαιτέρω».

Εντάξει αγαπητέ μας Σερβάζ, το πήραμε το μήνυμα. Το εφάπαξ μπήκε στο στόχαστρο των αρπακτικών της τρόικας. Αφού για σας το πρόβλημα είναι μόνο νομικό είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε μία φόρμουλα για να πετύχετε το στόχο σας, εσείς και όσοι σας ακολουθούν γλείφοντάς σας ποικιλοτρόπως. Για μας όμως το πρόβλημα είναι πολιτικό, ιδεολογικό και κυρίως πρόβλημα επιβίωσης. Εσείς, καλέ μας Σερβάζ μπορεί να πληρώνεστε αδρά για να εξοντώνεται οικονομικά και ηθικά ανθρώπους εξασφαλίζοντας έτσι σε σας και στα αφεντικά σας μακροχρόνια κυριαρχία, εμείς όμως βλέπουμε τα πράγματα με άλλη οπτική γωνία. Θα προτιμούσαμε, για παράδειγμα τη διαγραφή όλων των χρεών προς τους δανειστές μας, αφού αυτά ούτως ή άλλως έχουν πληρωθεί και με το παραπάνω και τη μεταφορά ενός μεγάλου μέρους των τεράστιων κερδών των τραπεζών, των επιχειρήσεων και των εφοπλιστών προς τους πολίτες αυτής της χώρας που έτσι κι αλλιώς το δικαιούνται αφού αυτοί έχουν παράξει όλο αυτόν τον πλούτο.

Βλέπετε στην κυβέρνηση επέλεξαν, εκτός από τους ίδιους, να ζητήσουν και τη συνδρομή των «φίλων και εταίρων μας» για να μας πείσουν για την ανάγκη να τους αφήσουμε να μας εξοντώσουν με τη συγκατάθεσή μας.

Μαζί με μας ακολουθούν οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και όσοι άλλοι θεωρούνται εύκολη λεία για τα αρπακτικά της τρόικας.

Πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Το οσμίζονται, το περιμένουν και ετοιμάζονται γι΄αυτό.

Εμείς;

Χρήστος Κυργιάκης

Ενωτική Κίνηση Γυμναστών




Οι Γυμναστές και η "επανάσταση του αυτονόητου"


Δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας, η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας κατάφερε και επιβεβαίωσε τις δυσοίωνες προβλέψεις μας αρχικά με αφορμή την ανακοίνωση των διορισμών των αναπληρωτών του κλάδου της Φυσικής Αγωγής στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και την κατακρεούργηση αργότερα όπως αποδείχτηκε του θεσμού των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ). Επιβεβαίωσε σε όλους εμάς αυτά που από την αρχή της περιόδου φωνάζαμε και διεκδικούσαμε. Τη δική μας «επανάσταση του αυτονόητου», αυτό που με κόπους και μόχθο καταφέραμε και κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Από την αρχή της χρονιάς καταλήξαμε μάρτυρες αμέτρητων χαρακτηρισμών προς την ειδικότητά μας που εκτοξεύονταν από την ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου μέχρι και «επώνυμους» δημοσιογράφους της τηλεόρασης. «Οι υπεράριθμοί και οι τεμπέληδες». Αυτό ήταν το σλόγκαν που είχε γενεσιουργό αιτία την εμμονή κάποιων ώστε το μάζεμα του δημοσιονομικού ελλείμματος να αρχίσει χαλκεύοντας την πραγματικότητα και την υπόληψη ανθρώπων ενός κλάδου. Βέβαια, η όλη ιστορία αποδείχτηκε ότι αποτελούσε μέρος σχεδίου ώστε η μετέπειτα κατάργηση των ώριμων δικαιωμάτων των συναδέλφων για τον μόνιμο διορισμό τους μέσω του νέου νομοσχεδίου να πέσει στα μαλακά, κυρίως στα μάτια του κόσμου που αξιολογούσε με αμηχανία τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας.

Τι και αν προσπαθούσαμε να πείσουμε με επιστολές για τα δίκαια αιτήματά μας και την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας σχετικά με τους διορισμούς που απέρρεαν από νόμους που βρίσκονταν σε ισχύ μέχρι τότε!.

Τι και αν προσπαθούσαμε να πείσουμε ότι η μεταβατικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου αποτελούσαν μια ουτοπική παράμετρο για εμάς και αποσκοπούσαν κυρίως στο «ρίξιμο των ψίχουλων κάτω από το χαλί» και στον στρουθοκαμηλισμό της ηγεσίας!

Τι και αν προσπαθούσαμε να πείσουμε ότι η αναβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής είναι η λύση που προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το έτος 2007 για την ποιοτική ανάπτυξη του ευρωπαίου πολίτη, με τη βασική προϋπόθεση την εισαγωγή της τρίτης ώρας σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης!

Τι και αν προσπαθούσαμε να πείσουμε ότι το μάθημα της Φυσικής Αγωγής θα μπορούσε να αποτελέσει τη "βάση στερέωσης" μιας νέας κοινωνίας και το «αμόνι σφυρηλάτησης» ώστε να διαμορφωθεί η εικόνα ενός πραγματικού «νέου σχολείου» σε μια καλπάζουσα κοινωνία με πρωτόγνωρες απαιτήσεις και προκλήσεις για τους νέους ανθρώπους!

Το υπουργείο ήταν απόλυτο. «Διορισμοί καθηγητών ΠΕ11 το 2010 θα γίνουν με το σταγονόμετρο» ήταν η έκφραση κλισέ που χρησιμοποιούσαν στελέχη του υπουργείου καθώς δέχονταν τις ασφυκτικές πιέσεις είτε ατόμων είτε συνδικαλιστικών οργανώσεων και ομάδων της ειδικότητάς μας. Και φυσικά τα λόγια τους έγιναν πράξη. Και αυτό, βάζοντας σε εφαρμογή τα αρχικά τους σχέδια για την εξοικονόμηση χρήματος και κατεδαφίζοντας από την άλλη τα σχέδια επιβίωσης ανθρώπων που στηρίχτηκαν ( και τελικά εξαπατήθηκαν) σε νόμους του κράτους.

Το Υπουργείο τελικά, σταθερό στην αρχική του εικόνα, απέδειξε λίγες ημέρες πριν ανοίξουν να σχολεία, ότι σχεδιάζει με προχειρότητα, αξιολογεί καταστάσεις με απίστευτο ερασιτεχνισμό και με εμφανή την απουσία προγράμματος στην εφαρμογή του «νέου σχολείου»

Ενώ κατάργησε τον νόμο του 30μήνου (1/5) που προέβλεπε για φέτος πάνω από διακόσιους (250) μόνιμους διορισμούς Γυμναστών του πίνακα και άγνωστο αριθμό 24μηνου με ΑΣΕΠ, ενώ διόρισε μόνο τριάντα (33) Γυμναστές προβάλλοντας το επιχείρημα της «υπεραριθμίας» του κλάδου, ανακοινώσε στην αρχή της χρονιάς τη πρόσληψη εκατόν ενενήντα έξι (196) αναπληρωτών Γυμναστών με πλήρες ωράριο.

Αδυνατώντας να συμπορευτεί με την λογική και απεμπολώντας το Υπουργείο τη βούληση να προχωρήσει στους προβλεπόμενους για φέτος μόνιμους διορισμούς και σε αριθμό γυμναστών ανάλογο τουλάχιστον των διορισμών των αναπληρωτών, (υλοποιώντας ταυτόχρονα τη δέσμευση της Υπουργού για κατοχύρωση των ώριμων δικαιωμάτων στη μεταβατική περίοδο), μας καθιστά ξαφνικά αδρανείς θεατές μιας παράλογης και ακατανόητης πολιτικής από τη οποία απουσιάζει η χιλιοειπωμένη (και «ψευδεπίγραφη» εκ των πραγμάτων) ατάκα, αυτή του «εξορθολογισμού του Υπουργείου».

Τα Τμήματα Αθλητικής διευκόλυνσης (ΤΑΔ - ΕΤΑΔ) τα οποία αποτελούσαν σημαντική διέξοδο των Γυμναστών δίνοντας κάθε χρόνο από οχτακόσες (800) μέχρι χίλιες (1000) αναπληρώσεις και έχοντας για πάνω από 15 χρόνια τον χαρακτήρα της ανελαστικής δαπάνης για το υπουργείο, από φέτος μπαίνουν σε σημαντική (οικονομική) αναδιάρθρωση αποσκοπώντας κυρίως στην αποφυγή του μεγαλύτερου μέρους των αναπληρώσεων με την μετακίνηση προς αυτά μόνιμου (υπεραρίθμου;) προσωπικού. Και αυτό βέβαια καταπατώντας την βασική φιλοσοφία λειτουργίας του θεσμού, λειτουργώντας χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό σχέδιο, οργάνωση και προοπτική για ποιοτική αναβάθμιση που θα στοχεύει «πρώτα στον μαθητή» και αθλητή. Βέβαια, η πρωτοφανής καθυστέρηση της λειτουργίας των ΤΑΔ για φέτος η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από συνδικαλιστικούς φορείς, συλλόγους γονέων μέχρι και μαθητικές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, σηματοδοτεί και τον αργό «θάνατο» τους.

Ενώ λοιπόν βλέπουμε να έχουμε ελάχιστους μόνιμους διορισμούς, με προοπτική τέλους της αναπλήρωσης στα ΤΑΔ - ΕΤΑΔ και εξοικονόμηση πάνω από χίλιες (1000) πιστώσεις, το υπουργείο καταφέρνει και «εκτελεί στα δέκα μέτρα» τον απλό γυμναστή τον οποίο επιπροσθέτως ωθεί έντεχνα (εκμεταλλευόμενο την δραματική ανεργία αλλά και ψυχολογική κατάπτωση του) να αισθάνεται ευγνώμων και υποχρεωμένος (!!!) που του έδωσε μία από τις εκατόν ενενήντα έξι (196) αναπληρώσεις μέσω ενός πιλοτικού(;) προγράμματος σε 800 δημοτικά σχολεία των οποίων να σημειώσουμε οι ανάγκες στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής ακόμη και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις «καλύπτονται» από δασκάλους.

Ναι λοιπόν στο «νέο σχολείο», όχι στον εμπαιγμό ανθρώπων που βιώνουν πρωτόγνωρες παρακμιακές «λογικές».

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ

Οι προϋπηρεσίες που προσμετρούνται και μοριοδοτούνται

15. α. Στις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152/28.06.2002 τ. Α΄), όπως αντικαταστάθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3687/2008 και του άρθρου 6 του ν. 3848/2010, ορίζεται η προϋπηρεσία που προσμετράται στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων. Ειδικότερα ορίζεται ότι:


«34. α. Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, νοείται αυτή που προσφέρθηκε: α) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, β) στα Μουσικά Σχολεία, γ) στα Τμήματα Αθλητικών Διευκολύνσεων, δ) στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, ε) στα Ναυτικά Λύκεια, στ) Μεταλυκειακά Προπαρασκευαστικά Κέντρα, ζ) στα Ολοήμερα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η) στα Εκκλησιαστικά Σχολεία, θ) στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ι) σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών πριν από την αποχώρησή τους, εφόσον έχει προσφερθεί μέχρι 31.8.2005, ια) για την εφαρμογή του προγράμματος της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, ιβ) για την εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, ιγ) στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) του άρθρου 5 του ν.2525/1997 (ΦΕΚ.188/Α΄), ιδ) στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που τελούν υπό τη διοικητική εποπτεία του αρμόδιου, σε κάθε κράτος, Υπουργείου των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την ημερομηνία ένταξης των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επιφύλαξη της διάταξης της παραγράφου 10 του άρθρου 8 του ν.2817/2000 (ΦΕΚ. 78/Α΄), ιε΄) στις σχολές τουριστικής εκπαίδευσης Τ.Ε.Ε. του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.), ιστ΄) στις σχολικές μονάδες του Εθνικού Ιδρύματος Απροσάρμοστων Παίδων Κρήτης, μετά την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας , Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τις διατάξεις του άρθρου 30 του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ. 199 Α¨), για την υλοποίηση προγραμμάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.).

β. Προσμέτρηση των υπηρεσιών της παραγράφου (α) γίνεται, εφόσον η πρόσληψη έχει γίνει από: i) το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ii) τους αρμόδιους φορείς κατά τις ισχύουσες διατάξεις για τα Ολοήμερα Σχολεία και για την εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, iii) το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τα δημόσια ναυτικά λύκεια, πριν την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, iv) τη διοίκηση της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, v) τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.) για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Η προϋπηρεσία των ωρομισθίων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας υπολογίζεται μέχρι το ήμισυ του υποχρεωτικού ωραρίου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού του οικείου κλάδου, vi) φορείς των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την προϋπόθεση ότι η λειτουργία των σχολείων τελεί υπό τη διοικητική εποπτεία του αρμόδιου, σε κάθε κράτος, Υπουργείου, vii) το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για τα Τ.Ε.Ε. του Ο.Τ.Ε.Κ. και viii) το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης για την υλοποίηση προγραμμάτων για Α.Μ.Ε.Α. στις σχολικές μονάδες του Εθνικού Ιδρύματος Απροσάρμοστων Παίδων Κρήτης.»

β. Επιπλέον, στο άρθρο 41, παρ. 4 του ν. 3762/2009 (ΦΕΚ 75/15.5.2009 τ. Α΄), με θέμα «Αναδιοργάνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών εποπτευόμενων από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και άλλες διατάξεις», καθορίζεται ότι: «4. Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στους κλάδους ΠΕ1 Θεολόγων, ΠΕ2 Φιλολόγων, ΠΕ3 Μαθηματικών, ΠΕ4 Φυσικών (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ5 Γαλλικών, ΠΕ6 Αγγλικών, ΠΕ7 Γερμανικών και ΠΕ11Φυσικής Αγωγής και απασχολούνταν στα TEE Μαθητείας Α΄ και Β΄ κύκλου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τα οποία αντικατέστησαν με την κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αριθμ. 40026/17.2.1999 (ΦΕΚ 171 Β΄/2.3.1999) τις Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. της παραγράφου 11 του άρθρου 9 του ν. 1566/ 1985 (ΦΕΚ 167 Α΄), εντάσσονται, μετά από αίτησή τους, στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138 Α΄) από το σχολικό έτος 2009-2010. Η προϋπηρεσία των ωρομισθίων υπολογίζεται από 17.2.1999 μέχρι το μισό του υποχρεωτικού ωραρίου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού του οικείου κλάδου (11 ώρες εβδομαδιαίως). Οι ανωτέρω αποκτούν δικαίωμα διορισμού σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών από το σχολικό έτος 2010 – 2011, η δε προϋπηρεσία τους, όπως αναγνωρίζεται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, υπολογίζεται ως πραγματική, κατά την έννοια της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ 138 Α΄».

Επισημαίνεται ότι προϋπηρεσία προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων για τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής, κατά τη διάταξη του άρθρου 1 παρ. 1 και 5 του ν. 3194/2003, που προσφέρθηκε από τους εκπαιδευτικούς της ανωτέρω διάταξης του άρθρου 41 παρ. 4 μέχρι και το διδακτικό έτος 2004-05, μπορεί να προσμετρηθεί στην υπηρεσία του κλάδου και της ειδικότητάς τους, με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη σχετική διάταξη.

ΔΑΚΕ ΠΕ



Προϋπολογισμός 2011: Ο «μπαμπούλας» της Χρεοκοπίας δίνει τη Χαριστική Βολή


Οι αμφιβολίες για το πόσο τραγική θα είναι η κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς, και γενικότερα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους το 2011, προφανώς εξαφανίστηκαν με την κατάθεση του Προϋπολογισμού από την Κυβέρνηση. Από την κυβέρνηση που ανέλαβε, υποτίθεται, να μειώσει το χρέος και το μόνο που κάνει εδώ και ένα χρόνο τώρα είναι να το αυξάνει! Από την κυβέρνηση η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να βυθίζει τη χώρα βαθύτερα στην κρίση.

Η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο παραπλανεί τους πολίτες για την κατάσταση της οικονομίας. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. Η οικονομία ολοένα και βυθίζεται στην ύφεση, οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται καθημερινά, η παραγωγή μειώνεται δραματικά, η αγορά φθίνει, τα καταστήματα κλείνουν με απίστευτο ρυθμό. Και η κυβέρνηση πώς αντιδρά; Συνεχίζει την ίδια αντικοινωνική, αντιλαϊκή, αντιαναπτυξιακή και αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Συγκεκριμένα:

Μειώνει τις δαπάνες για την Παιδεία στο 2,75%, το οποίο ποσοστό είναι τοχαμηλότερο των τελευταίων 35 ετών, ποσοστό που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας για βελτίωση της Παιδείας.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για ενίσχυση της Παιδείας αποδείχτηκαν μεγαλόστομα ψεύδη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα προβλεπόμενα ποσά για την Παιδεία το 2011 ανέρχονται σε 6,283 δις €, μειωμένα κατά 1,5 δις € σε σχέση με το 2010. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μείωση δαπανών και σε απόλυτες τιμές. Παράλληλα και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχει μείωση της τάξης του 49,4% (από 1,146 δις € σε μόλις 580 εκ €).

Αυτή η μείωση μεταφράζεται σε μείωση πάνω από 10% στις δαπάνες για τη μισθοδοσία και τις συντάξεις των εκπαιδευτικών. Και όλα αυτά θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, μείωση διορισμών.

Αντιμετωπίζουμε ένα προϋπολογισμό με σκληρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, που δραματοποιεί τα φαινόμενα της ακραίας λιτότητας και της ύφεσης και οδηγεί σε πρωτόγνωρες κοινωνικές ανισότητες.

Ιδιαίτερα οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και η νέα περιστολή κοινωνικών δαπανών συμπληρώνονται από την απειλή ενός νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από 1/6/2011.

Με τον προϋπολογισμό του 2011 είναι καταφανέστατη η πορεία της νέας μισθολογικής πολιτικής. Εξάλλου το ότι προβλέπεται μείωση στους μισθούς για το 2011 κατά 300 εκατ. ευρώ και κατά 2,7 δις μέχρι το 2014, αποκαλύπτει πλήρως την αλήθεια για το τι νέο μισθολόγιο θέλουν να δημιουργήσουν από το 2011 και μετά. Μισθολόγιο που θα πάρουν και όχι να δώσουν.

Μιλάμε για εξομοίωση προς τα κάτω για να επέλθει φτώχεια και εξαθλίωση στο σύνολο των εργαζόμενων, μισθωτών και μεροκαματιαρήδων, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Απέναντι σε αυτή την αντικοινωνική, αντιαναπτυξιακή και φορομπηχτική πολιτική, την περικοπή μισθών και επιδομάτων, ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίδρασης.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά για την ανατροπή της πολιτικής που συνεχίζει να φορτώνει όλο και περισσότερο τα βάρη στους ασθενέστερους, που συνεχίζει την ίδια αρρωστημένη οικονομική πολιτική που δεν οδηγεί σε καμία διέξοδο, που συνεχίζει να λειτουργεί αντίθετα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού μας.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε

Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει συγχωνεύσεις σχολείων

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει συγχωνεύσεις σχολείων στα πλαίσια της δραστικής μείωσης των δαπανών και των προσλήψεων - Διαγράφεται ένα εφιαλτικό τοπίο για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς

Πληθαίνουν οι συζητήσεις και οι διεργασίες υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση σχεδίου εκτεταμένων συγχωνεύσεων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων σε όλη την Ελλάδα με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τη δραστική μείωση των κονδυλίων για τη σχολική εκπαίδευση (όλα τα στοιχεία μιλάνε για μια μείωση της τάξης 30 έως 50%) καθώς και από την παραπέρα μείωση των διορισμών και των προσλήψεων τη χρονιά 2011-2012, να προχωρήσει σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις.

Σε πρώτη φάση θα επιχειρηθεί να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν περισσότερα από 300 ολιγοθέσια σχολεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για μείωση με κάθε τρόπο του κόστους λειτουργίας των σχολείων έχει φανεί ήδη καθώς φέτος έγιναν οι λιγότεροι διορισμοί της τελευταίας δεκαετίας, καταργήθηκε ουσιαστικά η Πρόσθετη και η Ενισχυτική Διδασκαλία, αποψιλώθηκαν τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, οδηγούνται σε κλείσιμο πολλά Αθλητικά Σχολεία.

Παράλληλα καταργούνται δεκάδες Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, Γραφεία Φυσικής Αγωγής και Τεχνικής Εκπαίδευσης κι ενοποιούνται σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο οι περιφερειακές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε κάθε περιφέρεια.

Ήδη οι περιφερειακοί διευθυντές συγκαλούν συσκέψεις των διευθυντών εκπαίδευσης με θέμα το σχεδιασμό συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Είναι φανερό πως εάν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια τότε το σχολείο της γειτονιάς θα γίνει παρελθόν και χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα εξαναγκαστούν σε μετακινήσεις.

Το σχέδιο των συγχωνεύσεων "κολλάει" και με τις εξαγγελίες για τη λυκειακή βαθμίδα όπου με βάση τα πρώτα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας απαιτούνται μεγάλες μονάδες για να "απλωθούν" οι κατευθύνσεις που θα εξυπηρετούν το νέο σύστημα πρόσβασης.

Είναι φανερό ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα χρησιμοποιηθούν ως πολιορκητικός κριός και οι δήμοι οι οποίοι θα πιέζουν για συγχωνεύσεις καθώς τα οικονομικά τους θα είναι περιορισμένα λόγω της μείωσης των πιστώσεων από το υπουργείο Οικονομικών.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Κλείνουν το κεφάλαιο των δωρεάν βιβλίων




Ψάχνεις για αμοιβαία μετάθεση; Βάλε αγγελία.

Γράψου με το email σου και βάλε την αγγελία σου. Αν είσαι μέλος μπορείς να επικοινωνήσεις με αυτόν που σε ενδιαφέρει... Δικτυωθείτε... Ενδιαφέρεστε για μια αγγελία; Βάλτε το mail σας, πατήστε ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ και θα αυτός που έβαλε την αγγελία θα ειδοποιηθεί...

http://www.alfavita.gr/amoibaia.php

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μεταθέσεις – Μοριοδότηση, Αλλαγές - Διευκρινίσεις- Επισημάνσεις

ΚΑΤΣΑΓΚΟΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν. Λασιθίου
Τηλ: 6977232766

Συνάδελφοι,

Στο ενημερωτικό που ακολουθεί, παραθέτω τις ενότητες που ενδιαφέρουν περισσότερο τους συναδέλφους ( θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης, τρόπος μοριοδότησης, μονάδες συνθηκών διαβίωσης κ.α.) τονίζοντας ιδιαίτερα τις σημαντικότερες παραγράφους με τις αλλαγές που έγιναν, τις εξαιρέσεις που υπάρχουν καθώς και σχετικές διευκρινίσεις.


«Διευκρινίσεις για τις Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης τους έτους 2011» 

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Αποτελέσματα ΠΥΣΔΕ Ν. Λασιθίου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΣΔΕ NΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Εκλογικά Τμήματα                        Εγγεγραμμένοι   Ψήφισαν   Έγκυρα   Άκυρα   Αποχή

1ο Εκλογικό Τμήμα                             322                 256            244            12

2ο Εκλογικό Τμήμα                            321                 223             218             5

3ο Εκλογικό Τμήμα                            177                 151             148             3

ΣΥΝΟΛΟ                                          820                 630              610           20        0





ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΤΆ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ 1ο Εκλογικό Τμήμα 2ο Εκλογικό Τμήμα 3ο Εκλογικό Τμήμα Σύνολο Ψήφων %

ΔΑΚΕ                           80                               91                         24                        195       31,97%

ΕΣΑΚ - ΔΕΕ                  5                                11                         19                          35         5,74%

ΠΑΣΚ                           76                               37                         62                        175       28,69%

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ         83                               79                         43                        205       33,61%



ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ:
 ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΗΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ:
 ΚΑΤΣΑΓΚΟΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΝ ΔΡΕΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ



Ε.Σ.Α.Κ - Δ.Ε.Ε

                                                                              1ο Εκλ. Τμ. 2ο Εκλ. Τμ. 3ο Εκλ. Τμ. Σύνολο Ψήφων

Βδοκάκης Εμμανουήλ του Νικολάου                       1                     3                 19                     23



Δ.Α.Κ.Ε                                                                 1ο Εκλ. Τμ. 2ο Εκλ. Τμ. 3ο Εκλ. Τμ. Σύνολο Ψήφων

Δερμιτζάκης Αντώνιος του Κων/νου                          21              4                    2                      27

Δρετάκη Δέσποινα του Εμμανουήλ                         17              22                   1                     40

Ζερβάκη Αννα του Αντωνίου                                      1                1                      7                      9

Καραμπότσης Ηλίας του Νικολάου                          11                1                      0                     12

Κατσαγκόλης Αθανάσιος του Αστέριου                40               70                     9                    119

Κούτρας Πασχάλης του Τριαντάφυλλου                    6                  3                     0                       9

Λεβεντέρης Χαράλαμπος του Παναγιώτη                  1                 2                      11                   14

Μανουσάκης Θεόδωρος του Εμμανουήλ                   0                21                      3                    24

Μήλας Γεώργιος του Ιωάννη                                     16                 1                       0                    17

Παπαβασιλείου Εμμανουήλ του Βασιλείου                 0                10                      0                     10

Πιτικάκης Ιωάννης του Μιχαήλ                                    0                  7                      1                      8

Σιδηροπούλου Σοφία του Γεωργίου                            1                 14                      0                     15

Σφυράκης Εμμανουήλ του Παναγιώτη                        2                   0                     6                        8

Τζιράκης Δημήτριος του Θεοφράστου                      17                 1                        0                      18



ΠΑΣΚ                                                                    1ο Εκλ. Τμ. 2ο Εκλ. Τμ. 3ο Εκλ. Τμ. Σύνολο Ψήφων

Ζογλοπίτης Ιωάννης του Γεωργίου                                0                  0                   17                   17

Ορφανάκης Βασίλειος του Μιχαήλ                            54                  10                   14                   78

Πατεράκης Εμμανουήλ του Γεωργίου                         4                   34                     1                  39

Σμυρνάκης Ιωάννης του Δημητρίου                          45                     6                   12                   63

Τσουράκης Στέλιος του Ιωάννη                                   2                    1                    30                  33

Φώσκολου Αικατερίνη του Ιωάννη                             5                     1                     29                 35



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ                                                   1ο Εκλ. Τμ. 2ο Εκλ. Τμ. 3ο Εκλ. Τμ. Σύνολο Ψήφων

Αϊβαλιώτης Βασίλειος του Δημητρίου                   19                  44                      8                 71

Αλεβιζοπούλου Ευδοκία του Γεωργίου                     21                    3                      0                  24

Γουλιαρμής Παύλος του Σπυρίδωνα                         37                    5                       1                 43

Καλιμάντζαλης Βασίλειος του Ευαγγέλου                25                   5                        6                 36

Λαυρεντάκη Αικατερίνη του Χριστόφορου               19                   4                        4                 27

Παπαδάκης Μιχαήλ του Ιακώβου                                1                 23                        0                 24

Παπαδοπούλου Χριστίνα του Ευαγγέλου                    2                    0                      36                38

Τσαντηράκη Σοφία του Παύλου                               3                  43                         2               48