Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΑΚΕ-ΔΤ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.03.2010

Posted on 3/12/2010 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ
.

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι
Συνταξιούχοι – άνεργοι
Νέες και νέοι
Απεργοί – διαδηλωτές της Αθήνας,

Είμαστε και σήμερα εδώ, πρώτοι στο προσκλητήριο της αντίστασης του λαού μας.
Η φωνή μας είναι η φωνή της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.
Είμαστε η κοινωνία που στενάζει κάτω από τοπ βάρος της βάρβαρης και απάνθρωπης πολιτικής που οδηγεί πολλούς στη φτώχεια και πολλούς στην εξαθλίωση.
Η κυβέρνηση δε δέχθηκε το μήνυμα της 10ης Φεβρουαρίου ούτε της 24ης Φεβρουαρίου. Παρά το ότι και καθαρό ήταν και πολύ δυνατό. Ιδιαίτερα τη δεύτερη φορά, όπου δεκάδες χιλιάδες απεργοί συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας με την πρωτοφανή σε μέγεθος συγκέντρωση και πορεία.
Αγνόησε προκλητικά ακόμη και τις προτάσεις, που είχαν διάθεση και περιεχόμενο συνεννόησης και κοινής συμπόρευσης, που θα συνέβαλαν θετικά για το καλό της χώρας μας και του λαού μας.
Προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην ψήφιση αιματηρών οικονομικών μέτρων που θα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή. Και αυτό γιατί όπως είπε ο Υπουργός των Οικονομικών, για να μπορέσει η χώρα να δανείζεται και όχι για να βγει από την ύφεση.
Για να προσθέσει και το νέο αφεντικό της οικονομίας και της πολιτικής μας Όλι Ρεν, ότι και το 2011 και το 2012 θα παρθούν ανάλογα μέτρα και βλέπουμε.
Το αποτέλεσμα για όλους είναι τραγικό, συγκεκριμένα για το δημόσιο υπάλληλο σημαίνει απώλεια συνολική 3 μισθών το χρόνο.
ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ

Η επίθεση των κερδοσκόπων συνεχίζεται και μάλιστα επισήμως. Ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Ντομινίκ Στροσ-Καν, σε ομιλία του, προχθές, στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουρκ, είπε: Δεν γνωρίζω ακόμη τη χρονική στιγμή, ούτε τη φύση της επόμενης κρίσης. Δήλωσε όμως βέβαιος ότι είναι θέμα χρόνου αυτή να εκδηλωθεί.

ΕΠΙΣΗΣ

Το Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα μεταξύ των άλλων, θα συζητήσει, το σχέδιο ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

Για να ενεργοποιηθεί, όπως λένε, θα πρέπει η Ελλάδα να αποδεχθεί και να εφαρμόσει, εκτός από τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει ήδη πάρει, ή και αυτά που πρόκειται να πάρει το 2011 και 2012, όπως και ο κ. Ρεν ανακοίνωσε, την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως : απελευθέρωση των αγορών, κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, απελευθέρωση των ορίων απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, αλλαγές στη Δημόσια Δ/ση, με πρώτη την κατάργηση της μονιμότητας κ.λ.π. και όλα αυτά μόνο για τη μείωση του κόστους δανεισμού και σε καμία περίπτωση τη διάσωση του κράτους που αδυνατεί να δανειστεί από τις αγορές. Αυτό άλλωστε ως λένε το απαγορεύει η συνθήκη της Λισσαβώνας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, φίλες και φίλοι

Αυτά δείχνουν καθαρά ότι δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε εύκολα από τους κερδοσκόπους, τους τοκογλύφους, τους εκμεταλλευτές των λαών και του δημοσίου χρήματος.

Εξάλλου το βλέπουμε και στην πράξη.

Παρά τα αιματηρά μέτρα που πάρθηκαν, η Ελλάδα δανείστηκε 5 δις με ακόμη μεγαλύτερο επιτόκιο. Στο 6,38%. Αυτό σημαίνει, ότι θα πληρώσουμε παραπάνω τόκους 750 εκτ. Ευρώ.

Η οικονομία συνεχίζει να βουλιάζει στην ύφεση, οι τιμές αυξάνονται και οι δομικές αδυναμίες αποκαλύπτουν την πτώση του Ελληνικού παραγωγικού μοντέλου. Η οικονομική δραστηριότητα συνεχώς επιβραδύνεται, ο δε πληθωρισμός συνεχώς αναβαίνει, ήδη στο πρώτο δίμηνο του έτους τρέχει με 2,8%.

Από δε τις 15 Μαρτίου που τίθενται σε ισχύ οι αυξημένοι συντελεστές του Φ.Π.Α., αναμένεται νέα μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού.

Φαίνεται καθαρά πλέον ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε περίοδο στασιμοπληθωρισμού. Δηλαδή αυξάνεται ο πληθωρισμός, αυξάνεται και το ποσοστό της ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα βαθαίνει η ήδη υπάρχουσα ύφεση στην οικονομία.

ΚΑΙ -στο όνομα του πατριωτισμού και της σωτηρίας τάχα – τιμωρείται η εργασία, τιμωρείται η νομιμότητα και η δικαιοσύνη, εξαθλιώνεται το μεροκάματο, υποτιμάται ο μόχθος, τιμωρείται η νεολαία, τιμωρείται η οικογένεια, κόβεται η ελπίδα. Πληγώνεται βάναυσα η καθημερινότητα, ληστεύεται ο εργάτης, σταματά να σπουδάζει ο φοιτητής, απογοητεύεται το παιδί, σκοτώνουν το συνταξιούχο, τρομοκρατούν την εργαζόμενη γυναίκα, μαστιγώνουν τον άνεργο, υποβαθμίζουν την υγεία, συρρικνώνουν την παιδεία, σμικρίνουν τον τουρισμό, οδηγούν την κοινωνία στην εγκατάλειψη και την εξαθλίωση.

Ποιοι όλα αυτά ;

ΝΑΤΟΙ: οι κερδοσκόποι, ΝΑΤΟΙ οι τοκογλύφοι, ΝΑΤΑ τα λαμόγια, ΝΑΤΟΙ οι κλέφτες, οι αεριτζήδες, οι παπαγάλοι της πολιτικής, των μέσων ενημέρωσης, του χρηματιστηρίου, οι Βατοπεδινοί, οι siemens club, οι φοροφυγάδες, οι τρπεζίτες, οι πλαστογράφοι της στατιστικής και των γκάλοπ – τελειωμό δεν έχουν – όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί Και εσύ λαέ

Σκυψε – Ακου –Πίστεψε

τους μάγους των αγορών, τους υποτιθέμενους γκουρού της οικονομίας, τον Σόρος, τον Πόλσον, το Ρουμπινί και άλλους προφέσορες, που γέμισαν τον κόσμο φούσκες και ανομήματα και τον άφησαν να καταρρέει συντρίβοντας τη ζωή του.

Και αφού κρύφτηκαν για λίγο, ΝΑΤΟΙ ξανά επέστρεψαν για να πάρουν το παχουλό μερίδιο τους . ΑΠΑΙΤΟΥΝ να ξεπλύνουν εδώ, ακόμα εδώ και τις ντροπές τους. Αμετροεπείς και θρασείς καθώς είναι, όλοι αυτοί, δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι αυτή η κρίση ζωής, σεβασμού και αξιοπρέπειας ανθρώπων και εθνών, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της αντίδρασης. Μιας αντίδρασης – αντίστασης που σύντομα θα επεκταθεί με κατακλυσμιαίο ξεσηκωμό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όσο και αν οι μηχανισμοί των ισχυρών, αλλά ολίγων, είναι καλοφτιαγμένοι και καλοστημένοι, δεν πρόκειται να νικήσουν το ξύπνημα και τον ξεσηκωμό των λαών που αρνούνται να γυρίσουν τη ζωή τους στο μεσαίωνα και είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν όλα όσα με αγώνες και αίμα κέρδισαν σε μια ολόκληρη εκατονταετία.

Όσο και αν οι Βρυξελιώτες θεωρούν τους εαυτούς τους μοναδικούς και αναντικατάστατους παντογνώστες και διαχειριστές της ανθρωπότητας, στήνοντας διάφορους μηχανισμούς χρηματοδότησης και μιλάνε για την ανάγκη οικονομικής διακυβέρνησης χωρίς να διορθώνουν τις ατέλειες και τα λάθη του Μάαστριχ.

Τόσο αναδεικνύεται η πλεονεξία των κερδοσκόπων και φαίνονται ξεκάθαρα οι σκοποί τους που μόνο αγαθοί δεν είναι.

Όμως το θύμα που στόχευσαν δεν υποκύπτει εύκολα. Όχι μόνο παραμένει ζωντανό, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει και το αίμα του πίσω.

Είναι καιρός οι Έλληνες πολιτικοί, η Ελληνική κυβέρνηση κυρίως, που διαχειρίζεται τη χώρα πολιτικά και οικονομικά σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις, να αντιληφθούν ότι με δικά τους τραγικά πολλές φορές λάθη, έδωσαν το δικαίωμα στους καρχαρίες του πλανήτη να βγάλουν τις δικές τους αποφάσεις και να καταλήξουν στο συμπέρασμα που εξυπηρετούσε τους σκοπούς ότι η Ελλάδα είναι ο δρόμος που, με τον αργό θάνατο της, θα έδινε τις μεγάλες ευκαιρίες για τα κερδοφόρα παιγνίδια τους σε ολόκληρη την Ε.Ε., η Ελλάδα που θεωρήθηκε το ασθενές σώμα που δεν θα μπορούσε να αντέξει στις πιέσεις.

Έκαναν όμως το λάθος να εκτιμήσουν μόνο τις κακές πολιτικές και τους μέτριους πολιτικούς. Ξέχασαν το λαό μας. Αυτόν το σπουδαίο και περήφανο λαό που και τώρα αποδεικνύει ότι συνεχίζει να πορεύεται αντάξια της ιστορίας του και των προγόνων του.

Συνεχίζει να αναδεικνύει τις πανανθρώπινες αξίες και να δείχνει σε όλους τους λαούς, τους σπουδαίους λόγους που δεν επιτρέπεται να σκύψουν το κεφάλι σε κανέναν και σε τίποτα.

Λέμε όλοι δυνατά στην κυβέρνηση της πατρίδας μας και ιδιαίτερα στον Πρωθυπουργό, μετά και τις κορυφαίες, κατά την πολιτική, συναντήσεις με τους διάφορους ηγέτες της Ευρώπης και των Ην. Πολ. Αμερ., είναι σίγουρα χρήσιμες και θα δούμε βεβαίως ποια είναι τα οφέλη και ποιες οι κρυφές δεσμεύσεις, ΟΤΙ η ψυχή και το σώμα είναι υγιή και δυνατά όσο η ελπίδα δε χάνεται και μεγαλώνει και αυτό γίνεται μόνο όταν η δύναμη της πολιτικής πηγάζει και εξαρτάται από το λαό της.

Ο λαός είναι εδώ, πικραμένος, οργισμένος, αδικημένος. Και η δύναμη του δεν είναι μαζί με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης.

Την πολιτική που συνεχίζει να μεγαλώνει το άδικο και τη φτώχεια.

Την πολιτική που συνεχίζει να αφήνει ανεξέλεγκτους τους φοροφυγάδες, τους κερδοσκόπους, τη διασπάθιση του δημόσιου χτήματος, τα συστήματα της εκμετάλλευσης, τα αίτια και τους υπευθύνους αυτής της οικονομικής κατάντιας.

Της πολιτικής που συνεχίζει να φορτώνει όλο και περισσότερο τα βάρη στους ασθενέστερους.

Που συνεχίζει την ίδια αρρωστημένη οικονομική πολιτική που δεν οδηγεί σε καμία διέξοδο.

Που συνεχίζει να λειτουργεί αντίθετα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού μας

ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΙΑΥΤΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

No Response to "ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΑΚΕ-ΔΤ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.03.2010"

Leave A Reply