Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 8.7.2010

Posted on 7/06/2010 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η κυβέρνηση των εντολοδόχων της Τρόικα, της αναξιοπρεπούς για τη χώρα υποτέλειας στο Δ.Ν.Τ. και της μεγάλης κρίσης εξαιτίας της χρεοκοπίας της πολιτικής της, έχασε όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις πλην του ΣΕΒ. Ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής αντίληψης διαλύεται.

Κανένα πλέον επιχείρημα όσο και αν είναι λογικό δεν είναι δυνατόν να προβληθεί για να σταματήσει την οργή και το αίσθημα αδικίας, όχι μόνο αυτών που βγαίνουν στο δρόμο και είναι πρωτόγνωρα πολλοί, αλλά και της λεγόμενης «σιωπηλής πλειοψηφίας».

Ο κόσμος έχει γίνει ένα καζάνι που βράζει και που είναι στα όρια να εκραγεί. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση και αναλογικά τα υπόλοιπα κόμματα, έχουν χάσει και τη λεγόμενη νομοταγή τάξη, η οποία πειθαρχούσε στα πλαίσια εφαρμογής των νόμων, ακόμα και όταν διαφωνούσε.

Και αυτό γιατί η αλλοπρόσαλλη πολιτική με την ακραία άδικη, μονόπλευρη και αιματηρή πολιτική της κυβέρνησης, εισήγαγε μέτρα που κυρίως έπληξε τη βάση της κοινωνίας, που περιλαμβάνει ολόκληρο το λαό της εργασίας, τους συνταξιούχους γενικώς, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ακόμα και τους άνεργους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Κατάφεραν να κάνουν εχθρούς τους όλους αυτούς που ήταν πάντα οι σύμμαχοι κάθε έντιμης κυβέρνησης, κάθε έντιμου πολιτικού.

Αυτό γιατί οι κυβερνώντες τη χώρα, κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, έδειξαν πολιτική μικρότητα, αδιαφόρησαν για τις τραγικές συνέπειες στο λαό μας, είναι τόσο μικροί και ανίκανοι που δεν αντελήφθησαν το μέγεθος των συνεπειών αυτών των μέτρων που στην κυριολεξία κατεδαφίζουν την ελληνική κοινωνία η οποία στήθηκε και αναπτύχθηκε με αιματηρές θυσίες και αγώνες.

Με την πρωτόγνωρη και υποτιμητική για τη χώρα υποτέλεια, η κυβέρνηση υπέκυψε στις σκληρές, απάνθρωπες, εξοντωτικές απαιτήσεις της Τρόικα, των κηδεμόνων και για τη διαμόρφωση του ασφαλιστικού που καταλήγει στην κατάργηση ουσιαστικά των συντάξεων και την αντικατάστασή τους με επιδόματα πείνας, φτώχειας και εξαθλίωσης.

Τα επιδόματα δε αυτά θα δίνονται σε όσους τα καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τις, σχεδόν άπιαστες για την μεγάλη πλειοψηφία του εργαζόμενου κόσμου, προϋποθέσεις τις οποίες έτσι γουστάρει και επιβάλλει η Τρόικα των «Σωτήρων» του ασφαλιστικού μας συστήματος, των ιερών εξεταστών που στο όνομα της διάσωσης της κοινωνικής ασφάλειας απαιτούν ανθρωποθυσίες από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Βεβαίως όσοι δεν θα τα καταφέρουν και να είστε σίγουροι ότι θα είναι πάρα πολλοί, ίσως οι περισσότεροι, θα είναι καταδικασμένοι να εργάζονται, εάν μπορούν και αν βρίσκουν εργασία, σε όλη τους την ζωή.

Είναι πάντως προκλητικά περίεργο το πώς υποκύπτει σε τέτοιες απαιτήσεις της Τρόικα η κυβέρνηση, η οποία καθαρά και στην πράξη βλέπει τη απόρριψη όλων αυτών από την κοινωνία, βλέπει τις πρωτόγνωρες ανθρωποθυσίες, βλέπει την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, βλέπει ακόμα ότι γίνονται φοβεροί αγώνες από τους πολίτες που θέλουν να περισώσουν τα δικαιώματα τους και φαίνεται ότι το αίμα που ήδη χάθηκε και μπορεί να εμφανιστεί και πάλι ακόμα περισσότερο, δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται και συνεχίζει ακόμα παρακάτω, ακόμα παραπάνω, ακόμα χειρότερα, ακόμα αφαίρεση δικαιωμάτων ζωής.

Η Τρόικα θέλει μείωση των συντάξεων ακόμα και πάνω από το 50% (χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ότι οι ήδη υπάρχουσες συντάξεις σχεδόν στο 75% είναι συντάξεις πείνας ή ανεκτής διαβίωσης), με αλλαγή του ποσοστού αναπλήρωσης για κάθε χρόνο από το 2% στο 1,2%. Αυτό σημαίνει ότι μετά από 40 χρόνια εισφορών η κατώτατη σύνταξη θα φθάνει περίπου στο 40% του συντάξιμου μισθού από το 70% που είναι σήμερα (ακόμα στο δημόσιο είναι στο 77%).

Επίσης η αύξηση του ορίου ηλικίας στο 65ο έτος ( στην Ε.Ε. ο μ.ο. είναι 61,3) με 40 χρόνια υπηρεσίες (ασφάλισης) και τη μεγάλη μείωση κατά 6%, για κάθε χρόνο, για όσους θελήσουν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 65 τους χρόνια, προκαλεί τεράστια ισοπέδωση στις συντάξεις.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της Ελλάδος δεν κατανοεί ότι η οικονομία δεν σώνεται με ανθρωποθυσίες, ούτε με άγριες περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων, οι οποίες εξάλλου δεν ευνοούν ούτε τις αγορές, ούτε την ανάπτυξη, απεναντίας βαθαίνουν ακόμη περισσότερο την κρίση.

Το Δ.Ν.Τ. που σήμερα κάνει κουμάντο, παρά την άθλια τεχνολογία του, οδηγεί το σύστημα σε πλήρη κατάρρευση και τους πολίτες, στο σύνολό τους σχεδόν, στους δρόμους με απρόβλεπτες κοινωνικές εκρήξεις και ο ελληνικός λαός ψάχνει να βρει σε ποιόν έδωσε την εντολή να κυβερνήσει τη χώρα !!!


ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ



ΩΡΑ 10 πμ

No Response to "ΑΠΕΡΓΙΑ 8.7.2010"

Leave A Reply