Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση σχετικά με τη παράσταση διαμαρτυρίας 27/1/2011

Posted on 1/28/2011 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



 Όπως είχε προγραμματιστεί έγινε χθες (27/1/2011) η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο.

Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν αυτή που περιμέναμε.

Πριν από την παράσταση της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ (13:00) ήταν προγραμματισμένη η παράσταση των γυμναστών (11:00).

Παρότι η ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε να τους δεχτεί αυτοί απάντησαν ότι θα περιμένουν τις ομοσπονδίες και ότι θα μπουν στη συνάντηση με τις ηγεσίες των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Έτσι κατά τις 13:15 συναντηθήκαμε τα μέλη των ΔΣ της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και κάποιοι εκπρόσωποι των γυμναστών.

Οι δύο Πρόεδροι ανέφεραν:

ΔΟΕ: υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών – συγχωνεύσεις σχολείων - κενά δασκάλων – πληρωμή αναπληρωτών από το Υπουργείο ή από το ΕΣΠΑ.


ΟΛΜΕ: από διαρροές κυκλοφορεί η φήμη για 20% γυμνασίων και λυκείων που θα συγχωνευθούν – μετακίνηση εκπαιδευτικών από Περιφέρεια σε Περιφέρεια (εντολή από το Υπουργείο).


ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:

Τον Μάρτιο θα βγει ο νόμος για την ελληνική εκπαίδευση στο εξωτερικό,

Οι συγχωνεύσεις θα γίνουν με τα κριτήρια: της βιωσιμότητας των σχολείων, τις υποδομές και την πρόσβαση κάθε σχολικής μονάδας. Θα εφαρμοστεί ο νόμος 1566. Ο αριθμός των μαθητών στην τάξη θα πρέπει να είναι 25 για την α/θμια και 30 για την β/θμια.

Για τη χρηματοδότηση έχει λάβει την διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό κ Ντόλιο ότι θα υπάρξουν νέοι πόροι 30 εκατομμύρια. Για δε τα 40 εκατομμύρια, που είχαν δοθεί το φθινόπωρο, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι κάποιοι Δήμοι δεν τα έδωσαν στις σχολικές επιτροπές.

Σχετικά με τις προσλήψεις καθηγητών ειδικοτήτων (γυμναστές, ξενόγλωσσοι, κ.α.) είπε ότι οι δάσκαλοι θα καλύπτουν αυτές τις ώρες διδασκαλίας στις μικρές τάξεις μέχρι να έρθουν εκπαιδευτικοί!

Για τα μαθήματα των Ιταλικών και Ισπανικών δήλωσε ότι δεν θα ξεκινήσουν νέα τμήματα αυτή τη χρονιά γιατί θα αναγκαστεί το Υπουργείο να προσλάβει καθηγητές, κάτι που δεν θα κάνει! Έτσι τα παιδιά θα κάνουν γαλλικά ή γερμανικά αυτή τη χρονιά.

Για τις μετακινήσεις των συναδέλφων από περιφέρεια σε περιφέρεια δεν απαντούσε παρά μόνο ρωτούσε επίμονα τι θα πρέπει να γίνει όταν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δεν διδάσκουν καθώς πλεονάζουν.

Αυτά συζητήθηκαν με την κ Χριστοφιλοπούλου. Τα συμπεράσματα δικά σος.

Στέλεχος της ΑΔΕΔΥ  δήλωσε τα ακόλουθα:

Τα επικουρικά ταμεία οδεύουν προς την χρεωκοπία.

Το ταμείο πρόνοιας μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι 10.000 συνταξιούχους το χρόνο.

Από το ταμείο γνωρίζουν ότι τελευταία οι αποχωρήσεις φτάνουν τις 20.000 δημ υπαλλήλων το χρόνο.

Όλα τα επιδόματα στοιχίζουν 7 δις το χρόνο

Το εξωδιδακτικό στοιχίζει 700 εκατομμύρια το χρόνο

Έχει δοθεί εντολή από την τρόικα για μείωση 1,5 δις από τα επιδόματα!

Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο μήνυμα η ΑΔΕΔΥ κατά πάσα πιθανότητα θα άλλαζε την ημερομηνία της απεργίας (θα όριζε την 24ωρη μαζί με την ΓΣΕΕ στις 23/2) και θα αποφάσιζε στάση εργασίας για τις 10/2. Αν είδες τις ανακοινώσεις έγινε αυτό ακριβώς.

Σχετικά με τις μετακινήσεις των συναδέλφων από περιφέρεια σε περιφέρεια η ΟΛΜΕ αποφάσισε σήμερα να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας την Δευτέρα, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας από τις τοπικές ΕΛΜΕ. Ελπίζουμε να λάβουν το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε έτσι αυτή την υπερβολική απόφαση να φεύγουν στο μέσο της χρονιάς συνάδελφοι που πλεονάζουν με ευθύνη της διοίκησης.

No Response to "Ενημέρωση σχετικά με τη παράσταση διαμαρτυρίας 27/1/2011"

Leave A Reply