Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ Β΄ ΕΠΑΛ.

Posted on 9/10/2014 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


            Τα  ΕΠΑ.Λ. απευθύνονται σε μαθητές οι οποίοι επιθυμούν ένα διαφορετικό τύπο σχολείου, στο οποίο θα μπορούν να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητές τους. Ένα σχολείο, το οποίο διασφαλίζει στον απόφοιτό του μια ευρύτερη μόρφωση και γενική παιδεία, αλλά και βασικές δεξιότητες.
Στο υπ’ αριθμό 101502/Γ2 στις 01/7/2014 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με θέμα «εγγραφές – φοίτηση μαθητών στα Επαγγελματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2014-15 και εφεξής»

αναφέρεται ότι οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου και των ισοτίμων με αυτό τίτλων σπουδών,   εγγράφονται στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ προκειμένου να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας και παρακολουθούν όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Ειδικότητας.

Είναι άδικο ο απόφοιτος Λυκείου, ο οποίος διαθέτει ήδη απολυτήριο και  εγγράφεται στη Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ με στόχο την απόκτηση πτυχίου μιας ειδικότητας για ταχύτερη επαγγελματική αποκατάσταση να παρακολουθεί ξανά μαθήματα γενικής παιδείας, από τη στιγμή που δεν του επιτρέπεται να λάβει δεύτερο απολυτήριο.
Ζητάμε λοιπόν κατ’ αντιστοιχία της ρύθμισης του Νόμου 3848/2010 (ΦΕΚ 71Α’), & 7 του άρθρου 47, να γίνει αντίστοιχη ρύθμιση που να επιτρέπει εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ μαθητών που κατέχουν απολυτήριο Γ.Ε.Λ., Τ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ. και ΕΠΑ.Λ. έτσι ώστε να παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας.

1 Response to "ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ Β΄ ΕΠΑΛ."

Leave A Reply