Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Σοσιαλιστικός Νεοφιλελευθερισμός........

Posted on 3/25/2010 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε από Δέσποινα Σαββίδου

Κάθε μέρα που περνά, το ΠΑΣΟΚ μας εκπλήσσει.Τα χαστούκια πάνε και έρχονται για τον κόσμο, μέσα σένα περιβάλλον θλίψης και ενίοτε οργής, για όσους δεν καταλαβαίνουν. Ο Γιώργος σαν Νίκος Ξανθόπουλος περιγράφει με μελανά χρώματα την πραγματικότητα, που κληρονόμησε από τους προηγούμενους, οι οποίοι με την σειρά τους είχαν κατηγορήσει τους εκσυγχρονιστές.

Τώρα ο Παπανδρέου ομολόγησε πως τα μέτρα που παίρνει ειναι σκληρά και έξω από τη φυσιογνωμία του σοσιαλισμού. Ο Καστανίδης προχώρησε ένα βήμα παρά πέρα και τα χαρακτήρισε νεοφιλελεύθερα. Πρόσθεσε μάλιστα οτι μόνο αυτό μπορούσε να γίνει! Δηλαδή πλήρης ομολογία της αποτυχίας του σοσιαλισμού. Γιατί, τι σκοπούς μπορεί να εξυπηρετεί όταν τα κλειδιά κρατάει ο νεοφιλελευθερισμός;

Θολούρα και μπούρδες. Αναλύσεις επί αναλύσεων για να πεισθεί ένας ολόκληρος λαός ότι το άσπρο είναι μαύρο και ότι άλλα λέγαμε και άλλα κάνουμε … μόνο για το καλό μας! Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να επικαλούνται τη λαϊκή εντολή του Οκτώβρη, χωρίς όμως να αναφέρουν ότι η πολιτική που εφαρμόζουν είναι πιο σκληρή, από αυτήν που έλεγε ο «καταλληλότερος».
Ποτέ από το μπαλκόνι ο Γιώργος, οι σοσιαλγιάπηδες και η παλιοπαρέα του ΠΑΣΟΚ, δεν είπαν αυτά που κάνουν. Γιατί τότε δεν θα έβλεπαν ούτε τη δικη τους ψήφο. Εκτός αν μας το φυλάγανε για έκπληξη … Αν αυτό δεν είναι πολιτική εξαπάτηση και υφαρπαγή ψήφου, τι άλλο μπορεί να είναι? Μπουχτίσαμε στα ψέμματα και καιρός είναι πια να πούμε αυτά που αισθανόμαστε για την λαίλαπα που ενέσκυψε στον τόπο.

Μήπως ο Γιώργος ο τίμιος, ήρθε στην εξουσία για φέρει να-από τον θεσμικό του ρόλο-ως πρωθυπουργού-ανακατωσούρα στην Ευρώπη, την ώρα που οι περισσότερες χώρες ξεπερνούσαν προβλήματα τα? Στον Καραμανλή έλεγε ότι δεν φταίει η διεθνής κρίση, αλλά οι χειρισμοί του . Από το «λεφτά υπάρχουν» φτασάμε στο «πού πήγαν τα λεφτά». Όλοι ξέρουμε πού πήγαν, όμως ο Γιώργος ακόμα τα ψάχνει και δεν κάνει τίποτα να τα βρει. Μόνο λόγια και δάκρυα …

Ο Κοντοπυράκης και ο «Πετούγιας» λένε ότι το χρέος φουσκώθηκε στο 12,7 και κανείς από την κυβέρνηση δεν κάνει μηνύσεις, αν αυτοί που τα λένε διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Η τιμιότητα του Γιώργου και του κολλήτου του, του άλλου Γιώργου, τι αποτέλεσμα είχε? Έφερε νέα πανευρωπαϊκή αναταραχή, κραδασμούς στο ευρώ και άνοδο του δολαρίου. Και έβαλε την Ελλάδα στη δίνη του κυκλώνα.

Ο Γιώργος μήπως λειτούργησε ως «ντελίβερι» για υπερατλαντικές διευκολύνσεις? Και αν ναι, έχει πάρει καμία διαβεβαιώση για σωτηρία της χώρας? Αν όχι, τι εξυπηρετεί αυτή η ανόητη ανοιχτή διπλωματία με το Διεθνές Ταμείο Νομισματικό? Μήπως πίστευει ότι έτσι θα στήσει στον τοίχο τη Μέρκελ? Και τώρα που οι Γερμανοί τσαντίστηκαν, τι θα κάνει? Θα πάει στο ΔΝΤ τελικά?

Έχει σκοπό να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας ή «λέμε καμιά μ …….. για να περνά η ώρα », που λέει και το ανέκδοτο? Και για την ανάπτυξη τι θα κάνει? Ποιος θα έχει χρήματα για να αγοράσει? Τραγική μπακάλικη λογική με θύματα όσους πίστεψαν στο θαύμα που υποσχόταν Γιώργος. Κάποτε κάποια μέρα, όσοι επιβιώσουν και δεν βρεθούν στη φυλακή για χρέη, ίσως ζήσουν καλύτερες ημέρες. Ο «αγώνας για το σοσιαλισμό» θέλει θυσίες …

ΠΗΓΗ: www.goreport.blogspot.com

No Response to "Σοσιαλιστικός Νεοφιλελευθερισμός........"

Leave A Reply