Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Αποσπάση εκπαιδευτικού της ΠΑΣΚ σε βουλευτικό γραφείου του ΠΑΣΟΚ (Νο2)

Posted on 3/25/2010 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Προκλητικές Αναντιστοιχίες λόγων και έργων της Υπουργού Παιδείας σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

«Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι» . Η σοφή λαϊκή ρήση ταιριάζει στην περίπτωση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου σε ότι αφορά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες σχετικά με την δραστική μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, τους πέντε μήνες της παραμονής της στο Υπουργείο Παιδείας, η κ.Υπουργός έχει συστηματικά και κατ’ επανάλλειψη τονίσει σε συνεντεύξεις στον τύπο ότι πρόκειται να απαγορεύσει τις αποσπάσεις σε εκπαιδευτικούς, εφόσον το κενό που δημιουργεί η απόσπαση δεν αναπληρώνεται από συνάδελφο. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε κλίμα αναστάτωσης και φόβου σε πλήθος συναδέλφων μας, και ταυτόχρονα στοχοποιήθηκαν όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ως προνομιούχοι, παρόλο που αρκετοί συνάδελφοί μας δικαιούνται την απόσπασή τους βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Μετά από όλα τα παραπάνω, ήταν μεγάλη η έκπληξή μας όταν πληροφορηθήκαμε στις αρχές Γενάρη του 2010 ότι η κ.Υπουργός Παιδείας χορήγησε απόσπαση σε εκπαιδευτικό-και ενεργή συνδικαλίστρια της ΠΑΣΚ ΔΕ Πιερίας, που υπηρετούσε σε Ειδικό Σχολείο του Νομού μας, προκειμένου να στελεχώσει γραφείου βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, - η δε απόσπασή της έγινε δημοσία δαπάνη αφού το κενό καλύφθηκε με την νέα πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού επιβαρύνοντας το Υπουργείο Παιδείας.


Αναγνωρίζουμε ότι ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε σχέση με τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικά σε παραμεθόριες περιοχές δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων των περιοχών αυτών και θα επικροτήσουμε κάθε πολιτική απόφαση η οποία θα δώσει κοινωνικά δίκαιες και λειτουργικές λύσεις στο ζήτημα των αποσπάσεων και της κάλυψης όλων των κενών.

Διαπιστώσαμε όμως με λύπη μας μέχρι στιγμής και κρίνοντας από την προνομιακή απόσπαση του στελέχους της ΠΑΣΚ από ένα τόσο ευαίσθητο σχολείο όπως είναι το Ειδικό Σχολείο, ότι πρόκειται για εξαγγελίες οι οποίες θα εξαιρούν στελέχη της ΠΑΣΚ!!!!

Καταγγέλουμε την αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων από την κ.Υπουργό Παιδείας. Υποτιμά τον εκπαιδευτικό κόσμο και την ελληνική κοινωνία η κ.Υπουργός, όταν από τη μια κάνει συνεχείς εξαγγελίες για απαγόρευση των αποσπάσεων και στην πράξη αποσπά το στέλεχος της ΠΑΣΚ στο βουλευτικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ, με επιβάρυνση στο κονδύλιο προσλήψεων του ΥΠΕΠΘ .

Δ.Α.Κ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας

1 Response to "Αποσπάση εκπαιδευτικού της ΠΑΣΚ σε βουλευτικό γραφείου του ΠΑΣΟΚ (Νο2)"

.
Ανώνυμος Says....

Λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για τα σχολεία που ανοίγουν σε μερικές μέρες και εσείς κυρία Διαμαντοπούλου συνεχίζετε να κρατάτε τόσους και τόσους εκπαιδευτικούς σε άχρηστες αποσπάσεις στο εξωτερικό;

Καλά κυρία Διαμαντοπούλου, δεν έχετε συναίσθηση της κατάστασης και των ελλείψεων στα σχολεία μας που θα έχουν φέτος τους μισούς καθηγητές και διατηρείτε σε ισχύ την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων/ Διεύθυνσης ΠΟΔΕ/ Τμήμα Β’ υπ’ αριθ. Φ.821/ 3531 Π/ 117459 /Ζ1 της 7.11.2006; Ξέρετε τι αποσπάσεις προβλέπει, μόνο για δύο υπερατλαντικές κατηγορίες αποσπάσεων εκπαιδευτικών;

Διαβάζω: Βενεζουέλα: Δάσκαλοι, ιερείς-δάσκαλοι, ιερείς-φιλόλογοι, ιερείς-θεολόγοι.

Μα είσαστε με τα σωστά σας; Ελληνικά Σχολεία δεν υπάρχουν στη Βενεζουέλα και εσείς στέλνετε δάσκαλους και φιλόλογους, για να διδάξουν που; Για να είναι οι ξέγνοιαστοι καβαλάρηδες; Υπάρχει μια εκκλησία, τον παπά τον στέλνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μην ανακατεύεστε πλέον στα της εκκλησίας κυρία Διαμαντοπούλου, τώρα που μας έχετε παραδώσει στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεν μας περισσεύει ούτε ένα Ευρώ και σκέφτεστε να μας διπλασιάσετε και τον ΦΠΑ.

Διαβάζω: Βραζιλία: Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, φιλόλογοι, θεολόγοι, ιερείς-δάσκαλοι, ιερείς-φιλόλογοι, ιερείς-θεολόγοι.

Τα ίδια κυρία Διαμαντοπούλου; Υπάρχει ένα σχολείο στο Σάο Πάολο, το μοναδικό στη Βραζιλία, ο Θεός να το κάνει ελληνικό και κανένας μαθητής του ποτέ δεν έχει καταφέρει να μιλήσει ελληνικά, παρά μόνο διαβάζοντας και τραυλίζοντας από ένα ποιηματάκι στην Εθνική Εορτή. Δεν χρειάζεται να στέλνετε τόσους φιλόλογους για το τίποτα. Ακόμα και σ’ αυτό το Σχολείο, που ορισμένοι το λένε ελληνικό κανένας ποτέ δεν έχει μιλήσει ελληνικά. Οι μαθητές του σκοτώνονται να διαβάσουν ό,τι θα χρειαστούν για να μπούν στο Πανεπιστήμιο και κανένας δεν ενδιαφέρεται να μάθει ελληνικά, πολύ δε περισσότερο οι γονείς τους που έχουν συνάψει μικτούς γάμους και μιλάνε στα σπίτια τους μόνο πορτογαλικά.

Σ’ αυτές τις χώρες δώστε δυο τρία κατοστάρικα σε έναν ομογενή δάσκαλο να διδάξει ελληνικά και θα σας φιλάει τα χέρια. Μη στέλνετε από την Ελλάδα με απόσπαση εκπαιδευτικούς που τους έχουμε ανάγκη εδώ στη χώρα μας.

Και επί τέλους, πάρετε πίσω στην Ελλάδα τον Μανώλογλου. Είναι φιλόλογος μέσης εκπαίδευσης, οκτώ χρόνια τώρα αποσπασμένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και διδάσκει Ελληνικά στο εκεί Πανεπιστήμιο. Ήταν ο εκλεκτός του Πέτρου Ευθυμίου, του υπουργού Παιδείας της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αρκετά πλέον! Μην προκαλείτε. Φέρετε πίσω τον Μανώλογλου. Ανακαλέστε την απόσπαση του Μανώλογλου!

Δεν έχουμε να πληρώνουμε τα επιμίσθια των εκπαιδευτικών μας σε άχρηστες αποσπάσεις στο εξωτερικό. Καταλάβετέ το κυρία Διαμαντοπούλου, θέλουμε δασκάλους και καθηγητές εδώ στην Ελλάδα.

Leave A Reply