Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Απόσπαση Εκπεδευτικού σε γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (Νο1)

Posted on 3/23/2010 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 19 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ασυνέπεια λόγων και έργων της σημερινής κυβέρνησης αναδεικνύεται για άλλη μια φορά και στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης με την απόσπαση εκπαιδευτικού σε θέση άσχετη προς τα διδακτικά του καθήκοντα.

Συγκεκριμένα, στο μέσο της σχολικής χρονιάς, συνάδελφος δάσκαλος της ΣΤ’ τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων αποσπάστηκε σε γραφείο βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Ιωαννίνων, χωρίς την εξασφάλιση της αναπλήρωσης του από το Υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας έτσι αλυσιδωτή αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων της περιοχής, καθώς το κενό που προέκυψε, καλύφθηκε αναγκαστικά με μετακίνηση δασκάλου από άλλο σχολείο.

Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή πως ούτε προσωπικό είναι το θέμα σε σχέση με το δάσκαλο, μα ούτε και παραταξιακό.

Διευκρινίζουμε επίσης πως οποιοσδήποτε συνάδελφος, εκ του νόμου, έχει το δικαίωμα απόσπασής του σε κάποιο πολιτικό γραφείο.

Δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση, εκ των πραγμάτων δημιουργείται ζήτημα, λόγω της χρονικής στιγμής που η απόσπαση –χωρίς να έχει προηγηθεί η αναπλήρωση του κενού- λαμβάνει χώρα.

Δεν μπορεί, άλλωστε, να περάσουν απαρατήρητες οι κατ’ επανάληψη εξαγγελίες της κ. Διαμαντοπούλου για δραστικό περιορισμό των αποσπάσεων και η επισήμανσή της πρώτα να καλύπτεται το κενό που προκύπτει και έπειτα ο συνάδελφος να αποσπάται.

Παράλληλα, γεννώνται τα εξής ερωτήματα: 

1. Αλήθεια, υπάρχει τόσο μεγάλο πλεόνασμα δασκάλων στο νομό μας, ώστε κάποιοι να αποσπώνται σε πολιτικά γραφεία μεσούσης της σχολικής χρονιάς;

2. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών γιατί άραγε κωφεύει και σιωπά; Αυτός δεν ήταν που πριν την 5η Οκτωβρίου 2009, με την ύπαρξη έστω και μισού κενού, έπαιρνε σεργιάνι όλα τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες κινδυνολογώντας και φέρνοντας την καταστροφή;

Μήπως μετά την 5η Οκτωβρίου 2009 όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης σε τοπικό επίπεδο έχουν επιλυθεί, σε βαθμό μάλιστα που να αποσπώνται συνάδελφοί μας σε γραφεία βουλευτών;

Έστω και τώρα, ως πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ιωαννίνων και ως εκπρόσωπος όλων μας, ας πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση, εκτός βέβαια και αν θεωρεί το θέμα……’’ήσσονος σημασίας.’’

3. Η παράταξη της ΠΑΣΚ έχει λάβει γνώση για το συγκεκριμένο ζήτημα; Θα μας ενδιέφερε η θέση της.

 Εμείς από την πλευρά μας, ως Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ καλούμε την ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ. να προσλάβει αναπληρωτή δάσκαλο για την αναπλήρωση του εκπαιδευτικού και να κάνει πράξη το <<πρώτα ο μαθητής>> και όχι το <<πρώτα ο βουλευτής>> ή <<πρώτα το κόμμα>>.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

1. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΟ 27ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

2. ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ Ο κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ:

‘’ΌΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΕΤΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ.’’

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΕΤΙΑ;

3. Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΛΑ’Ι’ΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ .

                                                                                     ΤΟ Δ.Σ. της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

No Response to "Απόσπαση Εκπεδευτικού σε γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (Νο1)"

Leave A Reply