Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΔΝΤ: Να κοπουν δυο μισθοι-συνταξεις και να «παγωσουν» οι μισθοι για 3 ετη

Posted on 4/30/2010 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Το ΔΝΤ και η Ε.Ε. ζητούν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος πολιτικών που συζητούν με την Ελλάδα, είπε εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη


"Η" Online 29/4 14:50

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος πολιτικών που συζητούν με την Ελλάδα, είπε εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη.

«Η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, της 13ης και της 14ης σύνταξης, τρία χρόνια πάγωμα μισθών, η αλλαγή των συντελεστών των εμμέσων φόρων σε βάρος του καταναλωτή και η αύξηση του ΦΠΑ έρχονται να επιβαρύνουν την ζωή των πολιτών και μάλιστα μονόπλευρα», είπε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με συνδικαλιστικά όργανα και κοινωνικούς φορείς.

«Διαπιστώσαμε ότι βρισκόμαστε σε μια τελειωμένη συμφωνία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είπε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν το πιθανότερο την Παρασκευή.

Παράλληλα, σύμφωνα με δήλωση συνδικαλιστική, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, στο Retuers, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν από την Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κατά 10% του ΑΕΠ μέχρι το 2011 στο πλαίσιο των συζητήσεων για την αποδέσμευση βοήθειας πολλών δισ. ευρώ προς τη χώρα.

Ο συνδικαλιστής είπε μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι το κλιμάκιο ζητά μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2010 και το 2011, έτσι ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό στο τρίτο έτος του προγράμματος.

No Response to "ΔΝΤ: Να κοπουν δυο μισθοι-συνταξεις και να «παγωσουν» οι μισθοι για 3 ετη"

Leave A Reply