Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Διάθεση των συναδέλφων στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση

Posted on 10/03/2010 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ακόμα περιμένουμε απάντηση από το Υπουργείο σχετικά με το ωράριο των συναδέλφων που διατέθηκαν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από το υπουργείο η απόφαση αργεί να βγει γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από τους δασκάλους!!!!

Η ΔΟΕ μετά τη δήλωση του προέδρου της ότι οι δάσκαλοι είναι φτωχοί γιατί δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα, όπως οι καθηγητές!!! απαιτεί από το υπουργείο να μην μειώσει το ωράριο των καθηγητών που έχουν διατεθεί στα δημοτικά γιατί οι δάσκαλοι δουλεύουν περισσότερο και δεν είναι δίκαιο!!!

Από την άλλη η ομοσπονδία περιμένει κάποια απάντηση για να μπορέσει να κινηθεί και δικαστικά, ενάντια στην εγκύκλιο που ορίζει το ωράριο των καθηγητών στις 21 ώρες.

Η Ομοσπονδία στηρίζει την αντίθεσή της στο άρθρο 14 του νόμου 1566/86, που ορίζει ότι όσοι εκπαιδευτικοί διατίθενται σε άλλη βαθμίδα, διατίθενται για συμπλήρωση ή για όλο το ωράριό τους.

Σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των συναδέλφων στην Πρωτοβάθμια και το ωράριο που θα ακολουθούν η ομοσπονδία βλέποντας ότι το υπουργείο δεν απαντά στο αίτημα της τροποποίησης της εγκυκλίου για 21 ώρες αποφάσισε σήμερα να κάνει τη Δευτέρα παράσταση στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας.


Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα μια φόρμα που θα συμπληρώνει κάθε συνάδελφος που έχει διατεθεί στην πρωτοβάθμια και θα τονίζει την αντίθεσή του στην διάθεση με άλλο ωράριο απασχόλησης.

Περιμένουμε όλοι οι συνάδελφοι να βρεθούν έξω από το υπουργείο τη Δευτέρα το μεσημέρι και να δείξουν μαζί μας τη γενικότερη αντίθεσή τους στην «αλλαγή» του εργασιακού καθεστώτος των συναδέλφων μας.

No Response to "Διάθεση των συναδέλφων στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση"

Leave A Reply