Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Posted on 11/23/2014 by ΔΑΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Πάγια θέση της παράταξής μας είναι η ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων, η διαφύλαξη του χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων  των συναδέλφων.  
Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνολικά χρειάζεται αλλαγές και στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας  για ένα Σύγχρονο Λύκειο.
Η Παιδεία όμως δεν αλλάζει με κλειστά σχολεία και άδειες αίθουσες.
Οι καταλήψεις, είναι το έσχατο μέτρο πίεσης και πρέπει να υιοθετείται ως μορφή αγώνα, μόνο όταν κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει αποτύχει. Απαιτείται διάλογος, με ορίζοντα ένα σχολείο πιο ενδιαφέρον, πιο παραγωγικό, το οποίο σέβεται τις ανάγκες του μαθητή και κινητοποιεί τις δεξιότητές του.
Καλούμε τους μαθητές να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τους θέλουν δεμένους στο παρελθόν και στη μιζέρια και με ανοιχτά σχολεία να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το Νέο Λύκειο μέσα από  σύγχρονες και καινοτόμες προτάσεις.
Η ΔΑΚΕ καθηγητών Ν. Λασιθίου με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κλάδο, στην κοινωνία και κυρίως στους μαθητές μας και στους γονείς τους, καλεί όλους τους συναδέλφους, στον ωραίο αγώνα για την πραγματική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
                                                                                               

ΔΑΚΕ καθηγητών Ν. Λασιθίου

No Response to "ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ"

Leave A Reply